Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Bezbjednost djece na internetu > Koliko Facebook zna o vama?  

Bezbjednost djece na internetu: Koliko Facebook zna o vama?

Title

Koliko Facebook zna o vama? 

Body

Najmnogoljudnija država na svijetu - Kina, ima milijardu i 373 miliona stanovnika, a Facebook društvena mreža milijardu i 860 miliona otvorenih naloga i milijardu i 373 miliona logovanja svaki dan.



Facebook je besplatan i zabavan za korišćenje, a ponekad i veoma potreban ukoliko ste član neke grupe i koristite ovu društvenu mrežu za komunikaciju sa ostalim članovima.

Sadržaj, koji je uglavnom besplatan, angažuje veliki broj korisnika svakoga dana. Osim tolikog broja sopstvenih korisnika, Facebook posjeduje i popularne sajtove Messenger, Instagram i Whatsapp.
To znači da je Facebook u mogućnosti da na dnevnom nivou sakuplja ogroman broj podataka o svojim korisnicima. Sve ove podatke ova društvena mreža koristi da ponudi oglašivačima priliku da tačno ciljaju na određene grupe ljudi.

Svaki put kada korisnik Facebook-a lajkuje post, taguje fotografiju, postavi omiljeni film, stavi komentar o političarima/politici, Facebook to arhivira. Kada korisnik pretražuje po internetu, Facebook skuplja informacije o stranicama koje imaju Facebook dugme.

Veoma je važno znati da sve to što Facebook radi je potpuno legalno, jer su to informacije koje korisnici svojevoljno daju koristeći tu društvenu mrežu.

Expires

 
Attachments
Created at 4.5.2017 10:35  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 4.5.2017 10:38  by PORTAL\Administrator