Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Inkluzivno obrazovanje novosti > Realizovana obuka „Unapređenje kvaliteta inkluzivnog obrazovanja“  

Inkluzivno obrazovanje novosti: Realizovana obuka „Unapređenje kvaliteta inkluzivnog obrazovanja“

Title

Realizovana obuka „Unapređenje kvaliteta inkluzivnog obrazovanja“ 

Date Created

 

Body

U organizaciji Ministarstva prosvjete i Zavoda za socijalnu i dječju zaštitu danas, 6. februara realizovana je radionica za zaposlene u centrima za socijalni rad na temu „Inkluzivno obrazovanje i inkluzivni principi“ u cilju povezivanja, timskog rada, koordinacije i razmjene primjera dobre prakse.



U sistemu obrazovanja se primjenjuju inkluzivni principi, prije svega pravo djeteta da odrasta u primarnoj porodici i da se školuje u okviru redovnog sistema. U skladu sa tim, saradnja sa centrima za socijalni rad vodi unapređenju prakse i kvaliteta inkluzivne prakse, obezbjeđenju podrške i razmjene za proces inkluzivne nastave i učenja, odnosno stvaranju uslova za sveukupnu socijalnu inkluziju.

Obuka „Unapređenje kvaliteta inkluzivnog obrazovanja“ je usmjerena na razumijevanje koncepta inkluzije kroz pregled istorijata i civilizacijskog odnosa prema drugačijima od sebe i nudi model za osiguranje pristupa, učešća i postignuća, putem razvoja mehanizma partnerstva i primjene.

Razvoj inkluzivnog obrazovanja jedan je od definisanih prioriteta obrazovanja u Crnoj Gori. Strategija inkluzivnog obrazovanja (2014-2018) ima za cilj da djeci s posebnim obrazovnim potrebama omogući pristup obrazovanju, racionalno i operativno obezbijedi postizanje razvojnih i obrazovnih postignuća kroz individualizovanu, dodatnu podršku.

Expires

 
Attachments
Created at 6.2.2017 19:38  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 6.2.2017 20:03  by PORTAL\Administrator