Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Završena još jedna uspješna godina #SurfujPametno inicijative  

Novosti: Završena još jedna uspješna godina #SurfujPametno inicijative

Title

Završena još jedna uspješna godina #SurfujPametno inicijative 

Body





Inicijativa #SurfujPametno koju je pokrenula Telenor fondacija, a podržalo Ministarstvo prosvjete, u sklopu koje je više od pet hiljada osnovaca širom Crne Gore od februara do maja sticalo znanje o bezbjednom korišćenju Interneta, danas 13. juna, završena je centralnim događajem u Delta City-ju, na kojem je govorio sekretar Ministarstva prosvjete, Slobodan Filipović.

Na otvaranju svečanosti sekretar Ministarstva prosvjete, Slobodan Filipović rekao je da je jedan od najvažnijih zadataka Ministarstva prosvjete da inicira edukaciju djece u smislu korišćenja informaciono-komunikacionih tehnologija, razvija njihov osjećaj za pravilno korišćenje ove globalne mreže i omogući podršku našoj mlađoj populaciji i obrazovnim ustanovama. On je podsjetio da je Ministarstvo prosvjete pokrenulo kreiranje kvizova pod nazivom Pokaži šta znaš (www.pokazistaznas.edu.me) prilagođenih osnovcima ali i široj populaciji, koji su postali sastavni dio projekta Surfuj Pametno. Filipović je naglasio da će Ministarstvo prosvjete nastaviti kroz niz planskih aktivnosti usmjerenih na zaštitu računara, edukovanje nastavnog kadra i samih učenika, da podržava i unaprijeđuje bezbjednost naših mladih u internet svijetu.

Događaj je obuhvatio putovanje kroz vrijeme, razgovor sa poznatima ali, što je najvažnije, bio još jedna potvrda koliko je #SurfujPametno važan za djecu i da njihova bezbjednost mora biti jednako važna u digitalnom svijetu, kao i u stvarnom životu. Foto i video priče mladih autora su pokazale da je doživljaj #SurfujPametno inicijative individualan, ali da svakog učenika stalno podsjeća da je internet zabavno mjesto ukoliko mu pristupamo na siguran način. Finalisti foto i video konkursa na temu „Šta za tebe znači #SurfujPametno?“ i ambasadori sigurnog interneta još jednom su na zabavan i inovativan način potvrdili svoje znanje o sigurnom ponašanju na Internetu. Autorima najboljih priča obratio se izvršni direktor Telenora Majkl Malvebo, koji je pozdravljajući okupljene osnovce kazao da niko nije mogao da pretpostavi kakvim intenzitetom će inicijativa da se razvija. On je izrazio zadovoljstvo zbog realizacije ove ideje koja se kao i globalna mreža razvija i prilagođava i koja je uticala na to povećanje broja edukovanih osnovaca.

Partneri Telenor fondacije u realizaciji Inicijative su, osim Ministarstva prosvjete, bili Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore – Ombudsman, Udruženje Roditelji i kompanija fleka.

Expires

 
Attachments
Created at 16.6.2015 10:32  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 16.6.2015 10:32  by PORTAL\Administrator