Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Priznanje Ministarstvu prosvjete za projekat „Školska mreža“ na DISKOBOLOS 2015  

Novosti: Priznanje Ministarstvu prosvjete za projekat „Školska mreža“ na DISKOBOLOS 2015

Title

Priznanje Ministarstvu prosvjete za projekat „Školska mreža“ na DISKOBOLOS 2015 

Body



Na ovogodišnjem svečanom uručenju DISCOBOLOS priznanja za najuspješnija ostvarenja zasnovana na upotrebi informatičkih tehnologija, koje je 10. decembra održano u Starom dvoru Skupštine grada Beograda, Ministarstvo prosvjete je nagrađeno priznanjem za racionalizaciju projekta „Školska mreža“. Priznanje je u ime Ministarstva prosvjete primila generalna direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje i vaspitanje lica sa posebnim obrazovnim potrebama Arijana Nikolić-Vučinić.

Ceremoniju je otvorio zamjenik gradonačelnika Grada Beograda Andreja Mladenović, a prisutnima su se obratili i potpredsjednik Evropskog savjeta za informatiku Đorđe Dukić, zatim pomoćnik ministra za trgovinu, turizam i telekomunikacije Republike Srbije, Sava Savić kao i pomoćnik ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije Snežana Marković.

Diskobolos priznanja se uručuju već tri decenije što je potvrda značaja ove manifestacije koja je postala svojevrsna revija najznačajnijih informatičkih dostignuća.

Autor nagrađenog projekta „Školska mreža“ je ICT odjeljenje Ministarstva prosvjete. „Školska mreža“ predstavlja istoimenu web stranicu na kojoj su na mapi Crne Gore obilježeni svi državni i privatni školski objekti sa adresama i kontaktima. Ova interaktivna mapa prikazuje pokrivenost teritorije Crne Gore školskim objektima i služe da se lakše dobiju informacije o školama i njihovim područnim ustanovama.

Expires

 
Attachments
Created at 15.12.2015 11:03  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 18.12.2015 15:56  by PORTAL\Administrator