Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > U JUSM Školi „Danilo Kiš“ u Budvi 7. Februara 2017 godne obilježen međunarodni Dan sigurnog interneta.  

Novosti: U JUSM Školi „Danilo Kiš“ u Budvi 7. Februara 2017 godne obilježen međunarodni Dan sigurnog interneta.

Title

U JUSM Školi „Danilo Kiš“ u Budvi 7. Februara 2017 godne obilježen međunarodni Dan sigurnog interneta. 

Body

U JUSM Školi „Danilo Kiš“ u Budvi 7. Februara 2017 godne obilježen mđunarodni Dan sigurnog interneta.


Dan sigurnog interneta obilježava se širom svijeta pod sloganom "Ujedinjeni za bolji internet", u organizaciji INSAFE-a, evropske mreže nacionalnih centara za siguran internet.

Dan sigurnog interneta U JUSM Školi „Danilo Kiš“ obilježen je prezentaciom školskog portala www.skolskiportal.edu.me i kvizom "Pokaži šta znaš o Internetu" www.pokazistaznas.edu.me.

Profesorima i učennicima je skrenuta pažnja na korisne alate koji se nalaze na ovom portalu ( alat koji omogućuvju detekciju i zaustavljanje zlonamjernih aktivnosti u računaru , alat za uklanjanje virusa, špijunskih programa i drugog zlonamjernogsoftvera). Učesnici su ifomisani kako da spriječe krađu ličnih podataka, kako bezbjedno da koriste WiFi, mobilni telefon, kako da održavaju svoj operativni sistem, kako da se zaštite od rizične upotrebe e-mail naloga, kako da bezbedno koriste veb pregledač

Prikazani su neki edukativi video zapisi, portal za onlajn kviz i potal za prijavu nelegalanog sadžaja I sajber incidenta vezanog za nihov web sajt, društveni nalog, krađu identiteta, online prevaru i slično.

Povodom Dana sigurnog Interneta u organizaciji Ministarstvo prosvjete aktivnostima koje su organizovane u našoj školi prezadovoljni su kako učenici tako i profesori. Za ovu temu bezbednost na internetu bili su veoma zainteresovani.

Expires

 
Attachments
Created at 8.2.2017 17:30  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 8.2.2017 17:39  by PORTAL\Administrator