Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > U OŠ "Radojica Perović", "OŠ "Pavle Rovinski" i OŠ "Štampar Makarije" održane radionice povodom obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica u ICT  

Novosti: U OŠ "Radojica Perović", "OŠ "Pavle Rovinski" i OŠ "Štampar Makarije" održane radionice povodom obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica u ICT

Title

U OŠ "Radojica Perović", "OŠ "Pavle Rovinski" i OŠ "Štampar Makarije" održane radionice povodom obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica u ICT  

Body



Ministarstvo prosvjete u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore i kompanijama „Bild studio“, „Navira IT solutions“ i „Čikom“ je obilježilo 27. april Međunarodni dan djevojčica u ICT-u. Povodom toga su održane radionice u OŠ “Pavle Rovinski“, “OŠ“ “Štampar Makarije“ i u OŠ “Radojica Perović“.

Obilježavanju Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u u OŠ “Pavle Rovinski“ u Podgorici prisustvovale su sve djevojčice VIII razreda. Radionicu je sprovela generalna menadžerka kompanije „Bild studio“ Aleksandra Bošković, a tema je bila “Kraljevsto iCity i 18 princeza“.

Aleksandra Bošković je ovom temom upoznala djevojčice sa raznim profesijama u ICT industriji, a sve kroz prizmu žena iz Bild studija.



U OŠ “Radojica Perović“ radionicu je sprovela Milica Gogić, projekt menadžer kompanije Čikom. U svom predavanju Milica Gogić je djevojčicama ispričala koji su to poslovi u informatici kojima mogu da se bave, kolika je zastupljenost informatike u društvu i kolika se očekuje da bude kada oni budu tražili posao.

Ona je nakon toga predstavila svoj razvojni put, i sve poslove kojim se bavila da bi došla do pozicije projekt menadžera jedne renomirane kompanije, a takođe je predstavila i poslove kojima se bavi kompanija Čikom.

U OŠ “Štampar Makarije“ je Snežana Ćalasan direktorica firme Navira IT solutions održala radionicu, čija je tema bila “Programiranje – put ka uspjehu“. Cilja radionice je bio da se djevojčicama pokažu sve prednosti koje donosi karijera jednog programera.

Expires

 
Attachments
Created at 28.4.2017 11:05  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 28.4.2017 11:07  by PORTAL\Administrator