Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Počeo projekat British Council-a - „Škole za 21 vijek“  

Novosti: Počeo projekat British Council-a - „Škole za 21 vijek“

Title

Počeo projekat British Council-a -  „Škole za 21 vijek“ 

Body



U saradnji sa Ministarstvom prosvjete i Zavodom za školstvo, British Council pokreće trogodišnji regionalni program podrške za razvoj kapaciteta osnovnih škola u Crnoj Gori i drugim zemljama Zapadnog Balkana kako bi svojim učenicima omogućile da steknu vještine od suštinskog značaja za ostvarivanje pozitivnog doprinosa kulturi i privredi 21.vijeka.
Ovaj program će se sprovoditi paralelno sa opštim nastavnim planom i programom u cilju razvoja vještina kao što su digitalne vještine, vještine rješavanja problema i kritičkog razmišljanja, koje su učenicima neophodne za uspješnu karijeru na radnom mjestu ili za nastavak obrazovanja. Više informacija o programu možete naći ovdje.

Sve osnovne škole iz Crne Gore pozvane su da se priključe ovom programu putem obrasca za online prijavu na sajtu British Council-a. Direktori škola i nastavnici iz svake od deset odabranih škola će proći kroz obuku kako bi uvrstili ključne vještine u proces učenja kod đaka. Takođe, svaka od odabranih škola će dobiti Micro:bit računare i učestvovati u drugim aktivnostima ovog programa.

Rok za prijavu je 30 novembar 2017. godine.

Expires

 
Attachments
Created at 21.11.2017 11:08  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 21.11.2017 11:15  by PORTAL\Administrator