Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Dan bezbjednog interneta  

Novosti: Dan bezbjednog interneta

Title

Dan bezbjednog interneta 

Body

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije povodom Dana bezbjednog interneta 11. februara 2014. godine, organizovalo je u velikoj sali Rektorata Univerziteta Crne Gore Konferenciju pod nazivom Kreirajmo siguran internet zajedno. U uvodnom dijelu Konferencije prisutnima se obratio potpredsjednik Vlade i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, prof. dr Vujica Lazović, kao i predstavnici ministarstava, univerziteta i drugi. Na Konferenciji je u ime Ministarstva prosvjete učestvovala Marina Matijević, načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije.

Takođe, povodom Dana sigurnog interneta, Ministarstvo prosvjete u školama realizuje projekat instalacije softvera za filtriranje sadržaja na školskim računarima. Uz pomoć ovog softvera, obezbjeđuje se da se na računarima u školi ne može prikazivati neprikladan sadržaj. Softver je dostupan za korišćenje i roditeljima, a uputstvo može da se pronađe na portalu za nastavnike i u online časopisu Prozor. Danas u školama u Herceg Novom predstavnici Ministarstva prosvjete instaliraju program Microsoft Family Safetly i obučavaju školske ICT koordinatore kako da konfigurišu i rade monitoring instaliranog softvera.

Kao i do sada, Ministarstvo prosvjete Crne Gore nastaviće nizom planskih aktivnosti usmjerenih na zaštitu računara, edukovanje nastavnog kadra i samih učenika kako da što bezbjednije koriste internet, posebno kod korisnika mlađe populacije.

Expires

 
Attachments
Created at 11.2.2014 16:46  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 11.2.2014 16:48  by PORTAL\Administrator