Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > BESPLATNO ODNOŠENJE IT OTPADA  

Novosti: BESPLATNO ODNOŠENJE IT OTPADA

Title

BESPLATNO ODNOŠENJE IT OTPADA 

Body

U ambijentu savremenog poslovanja i nezadrživog progresa digitalnih tehnologija, neophodno je skrenuti pažnju javnosti na promjenu svijesti prema stanju zelene ekonomije, očuvanju prirode kroz društveni razvoj, društvenoj odgovornosti i konačnom uvođenju reciklaže u Crnoj Gori.

Obzirom da je EE (električni i elektronski) otpad klasifikovan kao opasan, trebalo bi ga sakupiti i skladištiti odvojeno od ostalog otpada. Zato se Ministarstvo prosvjete Crne Gore pridružilo Nevladinom udruženju Zeleno srce u širokoj kampanji selektiranja i odlaganja EE otpada. U djelokrugu naših aktivnosti, a shodno zakonskim propisima, pozivamo naše obrazovno-vaspitne ustanove da – kao društveno odgovorni subjekti – uzmu učešća u ovom projektu. Potrebno je, dakle, da kontaktirate NU Zeleno srce (Izvršni direktor Petar Krivokapić 067-543-005 ili petar.krivokapic@reciklirajte.me) čiji bi predstavnici, u roku od dva dana, preuzeli vaš informaciono-tehnološki otpad i izdali vam adekvatnu potvrdu o njegovom prijemu i transportu do krajnje destinacije skladištenja. Time i pred nadležnim institucijama Crne Gore, Agencijom za zaštitu životne sredine, potvrđujete da ste sve otpisane uređaje i opremu, kao opasan i toksičan otpad, zbrinuli i otpisali na propisan način.

Navedene aktivnosti Ministarstvo prosvjete Crne Gore objavilo bi na svojim portalima promovišući tako društveno odgovorno poslovanje kao dobar primjer zaštite životne sredine i Crnu Goru kao ekološku državu.

Expires

 
Attachments
Created at 18.2.2014 15:28  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 18.2.2014 15:30  by PORTAL\Administrator