Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Završene radionice za učenike, slijedi takmičenje i Genius  

Novosti: Završene radionice za učenike, slijedi takmičenje i Genius

Title

Završene radionice za učenike, slijedi takmičenje i Genius 

Body

Ambasadori sigurnog interneta iz tri crnogorske regije završili su i posljednje radionice u okviru projekta Osvoji Internet, surfuj pametno na kojima su edukovali svoje vršnjake, učenike osnovnih škola, o pravilnim načinima korišćenja ove globalne mreže.

Kroz #SurfujPametno inicijativu i radionice vršnjačke edukacije, ove godine bilo je obuhvaćeno 5,2 hiljade crnogorskih osnovaca, koji su se upoznali sa svim izazovima digitalnog doba i učili kako da pravilno odgovore na njih. U završnoj fazi, 210 takmičara iz 70 škola će stečena znanja pokazati na takmičenju I Genius koje će biti održano 14. juna u Podgorici.

#SurfujPametno incijativa započeta je prije tri godine. U prvoj fazi posvećenoj pravilnom korišćenju Interneta obučeno je 100 učenika iz 40 osnovnih škola sa zadatkom da stečena znanja kao vršnjački edukatori podijele sa vršnjacima u svojim sredinama. U drugom polugodištu ove školske godine, ambasadori sigurnog Interneta održali su 215 radionica za svoje vršnjake i tako stečene vještine pametnog surfovanja internetom prenijeli na 5,2 hiljade učenika u gradskim i seoskim školama u 20 crnogorskih opština.

Partneri na projektu Osvnoji interent, surfuj pametno su kompanija Telenor, Ministarstvo prosvjete, Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, udruženje Roditelji, Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore – Ombudsman i kompanija Fleka.

Expires

 
Attachments
Created at 3.6.2014 12:18  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 24.7.2014 16:14  by PORTAL\Administrator