Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Završna konferencija projekta ECDL - za digitalnu Crnu Goru  

Novosti: Završna konferencija projekta ECDL - za digitalnu Crnu Goru

Title

Završna  konferencija projekta ECDL - za digitalnu Crnu Goru 

Body



24. juna 2014. godine, u Hotelu Podgorica, održana je završna, svečana konferencija projekta "ECDL - ZA DIGITALNU CRNU GORU".

Na svečanosti su govorili: Radule Novović, pomoćnik ministra za informaciono društvo i telekomunikacije, Marina Matijević, načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Ministarstva prosvjete, Bojana Minić, šef Regionalne ECDL kancelarije, Jakub Cristoph, ispred ECDL Fondacije, Andre Lys, šef Operativnog sektora Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, Damien O'Sullivan, izvršni direktor ECDL Fondacije i Đorđe Dukić, predsjednik JISA.

Podsjećamo, projekat je započet u decembru 2012. godine, otkada je 3500 zaposlenih u prosvjeti, sudovima i državnoj upravi prošlo obuku za rad na računaru po ECDL standardima. Ranije istog dana, potpredsjednik Vlade Crne Gore i ministar za informaciono društvo i telekomunikacije, prof. dr Vujica Lazović sastao se sa izvršnim direktorom ECDL Fondacije, Damienom O'Sullivanom. Na sastanku je zaključeno da projekat "ECDL - ZA DIGITALNU CRNU GORU" predstavlja primjer aktivne društvene politike koja omogućava razvoj ljudskih potencijala kroz unapređenje znanja i vještina građana putem stručnog usavršavanja.

Sagovornici su se osvrnuli i na sve elemente uspješne saradnje ostvarene tokom 18 mjeseci projekta, kao i mogućnosti nastavka saradnje u cilju povećanja digitalne pismenosti građana po ECDL standardima.

Expires

 
Attachments
Created at 25.6.2014 13:14  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 24.7.2014 16:20  by PORTAL\Administrator