Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Održana prezentacija Ministarstva prosvjete Crne Gore na Infofestu 2014.  

Novosti: Održana prezentacija Ministarstva prosvjete Crne Gore na Infofestu 2014.

Title

Održana prezentacija Ministarstva prosvjete Crne Gore na Infofestu 2014. 

Body



U okviru XXI Festivala informatičkih dostignuća – Infofest 2014, Ministarstvo prosvjete Crne Gore predstavilo je Informacioni sistem crnogorskog obrazovanja – MEIS (Montenegrin Education Information System) i portal za roditelje www.ocjene.edu.me.

Prezentacija je održana 29. septembra u kongresnoj sali Hotela “Maestral”, Miločer, Budva.

O Informacionom sistemu crnogorskog obrazovanja – MEIS i portalu za roditelje www.ocjene.edu.me govorila je Marina Matijević, načelnica Odjeljenja za informaciono-komunikacione tehnologije Ministarstva prosvjete.

Najvažnije odlike MEIS aplikacije odnose na evidentiranje podataka o: učenicima, nastavnim predmetima, zaposlenima, stručnim i upravnim organima obrazovno-vaspitnih ustanova, objektima, ulaganjima i opremi.

Neki od ciljeva uvođenja MEIS aplikacije odnose se na analizu kvaliteta obrazovanja, bržu statistiku na svim nivoima, procjenu energetske efikasnosti školskih objekata i potrebe ulaganja, uspostavljanje sistema socijalne brige za učenike, proces licenciranja nastavnika itd. MEIS je namijenjen: nastavnicima i upravi obrazovno-vaspitnih ustanova jer pruža mogućnost generisanja širokog dijapazona podataka u cilju sačinjavanja neophodnih izvještaja; roditeljima koji od ove školske godine mogu online da prate uspjeh svoje djece; zaposlenima u Ministarstvu prosvjete i ostalim institucijama koje se bave obrazovanjem (Zavod za školstvo, Centar za stručno obrazovanje, Zavod za udžbenike i nastavna sredstva) za obezbjeđivanje statističkih podataka neophodnih za strateško planiranje obrazovanja.

Formiran je portal za roditelje www.ocjene.edu.me preko koga roditelji mogu ostvariti uvid u uspjeh i vladanje djeteta odnosno pratiti ocjene, izostanke i dr. Takođe, portal nudi informacije o zakazanim roditeljskim sastancima, kao i razna obavještenja, a na ovaj način je omogućena i komunikacija roditelja i odjeljenskog starješine.

Expires

 
Attachments
Created at 2.10.2014 14:23  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 2.10.2014 14:27  by PORTAL\Administrator