Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Inkluzivno obrazovanje novosti > Održana obuka za izradu prilagođenog radno-razvojnog materijala za konkretne smetnje od strane resursnih centara  

Inkluzivno obrazovanje novosti: Održana obuka za izradu prilagođenog radno-razvojnog materijala za konkretne smetnje od strane resursnih centara

Title

Održana obuka za izradu prilagođenog radno-razvojnog materijala za konkretne smetnje od strane resursnih centara 

Date Created

 

Body


U RC „Dr Peruta Ivanović“ u Kotoru od 14. do 15. novembra održana je obuka stručnih saradnika škola, nastavnika likovne kuture, tehnike, informatike, ICT koordinatora škola sa integrisanim odjeljenjima za izradu prilagođenog radno-razvojnog materijala za konkretne smetnje, kako bi kadar u ovim školama bio u mogućnosti da sprovodi aktivnosti poput onih koje resursni centri realizuju u asistivnim kabinetima. Obuku su održali timovi resursnih centara.


Obuhvaćene su sljedeće teme: autizam i intelektualne smetnje, tjelesne i smetnje vida, smetnje sluha, govorno-jezičke teškoće; za svaku date opis, preporuke za rad i prilagođavanje, pristupi koji se primjenjuju, didaktika koja se koristi (principi u izradi), potpomognuta komunikacija (forme, oblici, sredstva, uređaji, primjena).

Timovi za obuku su: Toni Koletić, Tijana Dedejić, Anita Radeta, Đuro Stegić, Maja Radusinović i Ljilja Domazet Jovanović.

Nakon svake oblasti usijedio je i praktičan rad sa namjerom da kadar u školama s integrisanim odjeljenjima počne da koristi i izrađuje takozvane niskotehnološka komunikaciona i didaktička sredstva.

Strategija inkluzivnog obrazovanja (2019-2025) određuje dalje pravce razvoja obrazovanja za đecu sa posebnim obrazovnim potrebama. Vizija Strategije inkluzivnog obrazovanja je da djeci sa posebnim obrazovnim potrebama obezbijediti dostupno, pristupačno i kvalitetno inkluzivno obrazovanje na svim nivoima.

Projekat realizuje Ministarstvo prosvjete uz podršku kancelarije UNICEF-a.

Expires

 
Attachments
Created at 28.11.2019 9:01  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 28.11.2019 9:09  by PORTAL\Administrator