Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Inkluzivno obrazovanje novosti > U JU OŠ ,,Stefan Mitrov Ljubiša" održan Sajam nediskriminacije  

Inkluzivno obrazovanje novosti: U JU OŠ ,,Stefan Mitrov Ljubiša" održan Sajam nediskriminacije

Title

U JU OŠ ,,Stefan Mitrov Ljubiša" održan Sajam nediskriminacije 

Date Created

 

Body


Sajam nediskriminacije realizovan je u  OŠ „ Stefan Mitrov Ljubiša “ srijedu, 26.02.2020.god. Učesnici su bili  predstavnici   škola primorske oblasti , nastavnici, stručni saradnici i učenici: JU OŠ „ Stefan Mitrov Ljubiša“, Druga osnovna škola Budva, JU OŠ „ Maršal Tito“ Ulcinj, JU OŠ „ Mirko Srzentić“, Petrovac, JU OŠ „ Drago Milović “ Tivat, JU OŠ „ Orjenski bataljon “ Bijela, JU OŠ „ Dašo Pavičić “ Herceg Novi, JU OŠ „ Ilija Klisić “ Zelenika.

Učesnicima se predstavio učenik sa posebnim obrazovnim potrebama izvođenjem muzičke numere na klaviru, a nakon toga na radionici za učenike, sa temom „ Ključ nediskriminacije“, pored predstavnika Učeničkog parlamenta škola, prisustvovali su i đaci s posebnim obrazovnim potrebama navedenih škola. Sajam nediskriminacije za učenike, učesnike radionice, otvorio je učenik devetog razreda sa posebnim obrazovnim potrebama, izvođenjem muzičke numere na klaviru. Voditeljce radionica: psiholog  Suzana Vučićević- Đurišić i  pedagog Snežana Božović.

Radionica za nastavnike i stručne saradnike sa temom „Naučimo što je diskriminacija“ pružila je priliku nastavnicima da putem razmjene iskustava, na bazi kompetencija, informacija na radionici, reflektuju ključna znanja i donesu zaključke o tome da je neophodno kontinuirano sprovoditi aktivnosti nediskriminacije kako bi svako dijete u školi bilo prohvaćeno. Učesnici su nakon popunjavanja evaluacionog upitnika istakli da je radionica ispunila u potpunosti njihova očekivanja: da su stečena znanja i vještine u potpunosti primjenjiva u nastavnoj praksi; tokom radionice polaznici su u potpunosti podsticani na razmišljanje, razmjenu ideja i iskustava; voditelji radionica su pokazali dobro poznavanje oblasti nediskriminacije; radionice su realizovane u potpunosti prema planiranoj agendi; uslovi za rad su bili na zadovoljavajućem nivou.

Takođe,  istog dana, u JU OŠ „Stefan Mitrov Ljubiša“ prvi školski čas je bio posvećen temi „ Konvencije štite i promovišu prava sve đece uključujući i đecu sa smetnjama i teškoćama u razvoju“ za sve učenike od trećeg do devetog razreda.

Expires

 
Attachments
Created at 4.3.2020 14:16  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 4.3.2020 14:16  by PORTAL\Administrator