Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Portal Dnevnik  

Novosti: Portal Dnevnik

Title

Portal Dnevnik 

Body

Ministarstvo prosvjete uz podršku Crnogorskog Telekoma, na inicijativu NVU "Učionica u pokretu", kreiralo je novi portal Dnevnik (www.dnevnik.edu.me) koji roditeljima omogućava da prate ocjene, izostanke i vladanje svog djeteta. Portal, takođe, omogućava komunikaciju roditelja sa odjeljenjskim starješinom i nudi informacije o zakazanim roditeljskim sastancima, kao i druga obavještenja.

Portal nudi pregled svih ocjena po nastavnim predmetima (usmeni odgovori, pismeni i kontrolni zadaci, konačna ocjena itd.) uz podatke o tome kada je ocjena evidentirana u Informacionom sistemu obrazovanja. Za svaki nastavni predmet postoji i hronološki pregled ocjena, kao i prosječna ocjena.



Za prijavljivanje na portal roditelji od odjeljenskog starješine dobijaju korisničko ime i lozinku čije unošenje im obezbjeđuje pristup informacijama o djetetu, koje su evidentirane u Informacionom sistemu obrazovanja. Prilikom pristupa portalu roditelju su dostupne samo informacije koje se odnose na njegovo dijete.

Putem portala roditelj se može informisati o vladanju, izostancima i ocjenama sa eksternog testiranja. Dio portala pod nazivom Saradnja sa roditeljima namijenjen je za informisanje o terminima roditeljskih sastanaka, planiranim izletima, ekskurzijama i sličnim opštim obavještenjima. U ovom trenutku, dok traje obustava nastave, ovaj dio portala može poslužiti da roditelji dobiju opšta obavještenja sa nivoa škole, odnosno od odjeljenjskog starješine.



Dio portala Kontakt planiran je za komunikaciju roditelja i odjeljenskog starješine tako da roditelj odjeljenjskom starješini može postaviti pitanje na koji će odgovor dobiti putem e-maila.

Zbog obustave nastave, od velikog je značaja komunikacija odjeljenskog starješine sa roditeljima, ali podjednako je veoma važno da pouzdane informacije roditelji dobijaju i sa nivoa sistema. Zahvaljujući kompaniji Mint Solutions Montenegro sve aplikacije su nadograđene sa Informacijama koje roditelji mogu dobiti od Ministarstva prosvjete.

Osim web aplikacije, novina od ove godine su mobilne aplikacije za Android i iOS. Aplikacija za android je već dostupna korisnicima pod nazivom eDnevnik ME, dok će aplikacija za iOS biti dostupna za par dana.

Expires

 
Attachments
Created at 26.3.2020 11:23  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 26.3.2020 11:37  by PORTAL\Administrator