Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti - predškolsko obrazovanje > Ministarstvo prosvjete podržalo akciju #IgrajSeDoma  

Novosti - predškolsko obrazovanje: Ministarstvo prosvjete podržalo akciju #IgrajSeDoma

Title

Ministarstvo prosvjete podržalo akciju #IgrajSeDoma 

Body

U okviru kampanje Instituta za javno zdravlje #OstaniDoma, Ministarstvo prosvjete se pridružilo akciji #IgrajSeDoma i pozvalo vaspitače iz predškolskih ustanova širom zemlje da im preko društvenih mreža šalju kratke video-snimke raznih igara s djecom predškolskog uzrasta ili ih objavljuju na svojim društvenim mrežama koristeći #IgrajSeDoma i tagujući UNICEF Crna Gora, Ministarstvo prosvjete i Udruženje Roditelji (Roditelji. Me).

Predškolski uzrast ima ključnu karakteristiku – a to je da dijete najbolje uči i razvija se kroz igru. Roditelji su svakako prvi učitelji svoje đece. Ovu situaciju #OstaniDoma treba okrenuti u konstruktivnom smjeru – uticati na povezanost đece i roditelja i sveobuhvatno podsticati njihov razvoj kroz najprirodniji oblik učenja – igru

Brojni vaspitači pridružili su se ovom izazovu i njihovi snimci strukturiisanih aktivnosti zasnovanih na onima predviđenim javno važećim planovima i programima poslužiće kao inspiracija roditeljima da što kvalitetnije provedu vrijeme s đecom dok traju mjere društvene distance zbog koronavirusa.

Akcija #IgrajSeDoma trajaće dok traju mjere društvene distance i snimci raznih vrsta igara s djecom biće objavljivani na društvenim mrežama UNICEF-a Crne Gore, Udruženja Roditelji i Ministarstva prosvjete. Redovno će se objavljivati video-snimci #IgrajSeDoma.

Molimo da ih učiniti dostupnima preko vaših kanala komunikacije, zvaničnih sajtova ili facebook stranice.

Expires

 
Attachments
Created at 5.4.2020 14:38  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 5.4.2020 14:46  by PORTAL\Administrator