Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti - predškolsko obrazovanje > U Kolašinu održan Sajam inovativnih praksi  

Novosti - predškolsko obrazovanje: U Kolašinu održan Sajam inovativnih praksi

Title

U Kolašinu održan Sajam inovativnih praksi 

Body




U Kolašinu, čija JPU “Sestre Radović” ima izuzetne uspjehe u radu interaktivnih službi, održan je Sajam inovativnih praksi koji je bio posvećen upravo radu ovakvih službi, koje su do sada otvorene u 16 opština širom Crne Gore. Sajam je održan u saradnji sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori.

Interaktivne službe imaju za cilj pružanje predškolskog vaspitanja i obrazovanja djeci u udaljenim i seoskim područjima, a napori zaposlenih u interaktivnim službama, njihova nesebičnost, posvećenost i entuzijazam učinili su evidentnim i vidljivim razvojne rezultate djece koja su bila obuhvaćena ovom formom predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Na Sajmu su se predstavili upravo vrtići u sklopu kojih rade interaktivne službe kako bi pokazali iskustva i neke od proizvoda zajedničkog truda zaposlenih, djece i roditelja.

Kao jedan od modela povećanja obuhvata, ali i pružanja šansi za rano učenje svakom djetetu, interaktivne službe prepoznate su i van granica Crne Gore.

Sajam je samo jedna u nizu aktivnosti koja se realizuje u skladu sa Strategijom ranog i predškolskog vaspitanja i obrazovanja u Crnoj Gori 2016-2020 koja određuje ciljeve i pravce razvoja predškolskog vaspitanja i obrazovanja. Ciljevi Strategije su: 1) Povećati obuhvat predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem sve đece, posebno uzrasta 3 godine do polaska u školu u skladu sa međunarodnim standardima; 2) Unaprijediti kvalitet usluga predškolskog vaspitanja i obrazovanja; 3) Uvesti inovativne, optimalne i održive modele finansiranja.

Expires

 
Attachments
Created at 24.9.2019 10:38  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 24.9.2019 10:38  by PORTAL\Administrator