Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Dodijeljeni ECDL međunarodni sertifikati nastavnicima  

Novosti: Dodijeljeni ECDL međunarodni sertifikati nastavnicima

Title

Dodijeljeni ECDL međunarodni sertifikati nastavnicima 

Body



Povodom obilježavanja Dana sigurnog interneta, danas, 9. februara u prostorijama Ministarstva prosvjete dodijeljeni su međunaradni sertifikati ECDL (European Computer Driving License) stotini nastavnika koji su uspješno prošli edukaciju.

Sertifikate su uručili Sandra Veličković, sekretarka Ministarstva za informaciono društvo i telekomunikacije i Slobodan Filipović, sekretar Ministarstva prosvjete.

ECDL (European Computer Driving License) standard je dostupan za različite nivoe ICT znanja, prilagođen je potrebama tržišta rada i usklađen sa razvojem modernih tehnologija i informacionog društva. ECDL odnosno ICDL sertifikati mogu se steći u 148 zemalja svijeta, a program i testovi su identični u svim zemljama. Sa preko 12 miliona kandidata, ECDL je danas referentan i najrasprostranjeniji standard informatičke pismenosti u svijetu. „ECDL – ZA DIGITALNU CRNU GORU“ je projekat koji se realizovao u okviru IPA 2011 programa. Inicijatori ovog projekta i partneri u njegovoj realizaciji su Ministarstvo prosvjete i Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije, a nosioci aktivnosti su ECDL Fondacija i Regionalna ECDL kancelarija. Projekat je finansirala Evropska unija.

Obuke i polaganja su se realizovali od septembra do decembra 2015. godine u Podgorici, Nikšiću, Budvi, Bijelom Polju i Beranama, a polaznici obuke su bili zaposleni u osnovnim i srednjim škola svih opština u Crnoj Gori.

Expires

 
Attachments
Created at 10.2.2016 11:07  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 10.2.2016 11:07  by PORTAL\Administrator