Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Obilježavanje Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u  

Novosti: Obilježavanje Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u

Title

Obilježavanje Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u 

Body



Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije obilježiće 28. april Međunarodni dan djevojčica u ICT-u, koji tradicionalno obilježavaju zemlje članice Međunarodne Unije. Međunarodni dan djevojčica u ICT-u obilježava se sa ciljem širenje svijesti kod djevojčica o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija, kako bi se podstakle na razmišljanje o karijeri u sektoru informacionih i komunikacionih tehnologija.

Svečana dodjela nagrada za najbolje grafičko rješenje za poster pobjednicama konkursa, koji je objavljen povodom Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u, biće održano u 10 časova u Press centru Vlade Crne Gore.

Nagrade će uručiti Ivica Ivanović, generalni direktor DIrektorata za promociju informacionog društva i Arijana Nikolić Vučinić, direktorica Direktorata za predškolsko i osnovno obrazovanje i vaspitanje i obrazovanje lica sa posebnim potrebama Ministarstva prosvjete.Pravo učešća na konkursu imale su učenice završnih razreda svih crnogorskih osnovnih i srednjih škola.

Nagradu u kategoriji osnovnih škola osvojila je Sofija Rašo, učenica OŠ „Milan Vuković“ iz Herceg Novog, dok je u kategoriji srednjih škola nagrada pripala Jovani Ivanović, učenici Srednje ekonomske škole „Mirko Vešović“ iz Podgorice.

U okviru obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica u ICT-u na Fakultet vizuelnih umjetnosti - Univerziteta Mediteran biće održano predavanje o grafičkom dizajnu namijenjeno učenicama srednjih škola iz Podgorice, sa početkom u 11 časova. Dok će u Gimnaziji “Slobodan Škerović“ Volonterski klub Gimnazije održati vršnjačku radionicu na temu „Izazovi i mogućnosti u ICT-u“ u 12 časova.

Takođe, u okviru obilježavanja biće održano predavanje o širenju svijesti kod djevojčica o značaju informaciono-komunikacionih tehnologija učenicama Gimnazije „Tanasije Pejatović“ u Pljevljima, kao i provjera informatičkih vještina po ECDL standardu u 12 časova. Ovdje možete pogledati nagrađena grafička rješenja:

Nagrađeno grafičko rješenje u kategoriji osnovnih škola - Sofija Rašo, OŠ "Milan Vuković", Herceg Novi



Nagrađeno grafičko rješenje u kategoriji srednjih škola - Jovana Ivanović, Srednja ekonomska škola "Mirko Vešović", Podgorica

Expires

 
Attachments
Created at 28.4.2016 12:44  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 28.4.2016 12:44  by PORTAL\Administrator