Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Do sada oko 250 škola iskoristilo besplatan internet, planirano proširenje i povećanje brzine  

Novosti: Do sada oko 250 škola iskoristilo besplatan internet, planirano proširenje i povećanje brzine

Title

Do sada oko 250 škola iskoristilo besplatan internet, planirano proširenje i povećanje brzine 

Body

Sve osnovne i srednje škole, kao i predškolske ustanove u Crnoj Gori nastaviće da koriste besplatan internet servis, koji će biti dalje proširivan na područne jedinice ili koji će biti unapređivan u školama u kojima je već uveden - najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je potpisan sporazum o saradnji između Crnogorskog Telekoma i Ministarstva prosvjete Crne Gore. Sporazum su potpisali sekretar Ministarstva prosvjete Omer Mehmedović i Predrag Perković, direktor Sektora za poslovne korisnike u Crnogorskom Telekomu.

Sporazumom je predviđeno da obrazovne ustanove kod kojih postoje tehničke mogućnosti koriste usluge optičkog prenosa i TurboDSL-a, koje će školama omogućiti veću stabilnost servisa i veći protok podataka.

Mehmedović je istakao da se unapređenje saradnje ogleda i u pokrivanju određenog broja područnih jedinica internetom, što je od velikog značaja. "Internet u obrazovnim ustanovama je veoma važan u današnje vrijeme jer je jedan od preduslova za veću primjenu ICT-a u nastavi, a samim tim i za bolji kvalitet cjelokupnog nastavnog procesa. Pored toga, značajan je i za bolju komunikaciju, kao i kvalitetniju implementaciju Informacionog sistema obrazovanja Crne Gore.

S druge strane, postojanje internet konekcije u obrazovnim ustanovama stvorilo je preduslove za uvođenje alata za online saradnju svim zaposlenim i učenicima u obrazovno-vaspitnim ustanovama, što utiče na cjelokupan rad u školi, a posebno na unapređenje nastavnog procesa" - izjavio je Mehmedović.

"Zadovoljstvo nam je što smo u mogućnosti da napredne tehnologije opet ponudimo u cilju unapređenja obrazovanja. Već deset godina pružamo podršku obrazovnom sistemu Crne Gore, obezbjeđujući besplatan internet za preko 250 škola. Danas proširujemo saradnju i obrazovnim ustanovama ćemo ponuditi naprednije servise, optiku i TurboDSL.

Imajući u vidu koliko su ICT vještine danas preduslov da bi bili uspješni i da bi uopšte učestvovali u modernom društvu, vjerujemo da u službi obrazovanja naše djece moramo ponuditi samo najbolje od komunikacionih servisa." – izjavio je Perković.

Podsjećamo, Crnogorski Telekom i Ministarstvo prosvjete su prvi put potpisali sporazum o besplatnom korišćenju ADSL usluga 2007. godine. Do danas, ovu prednost iskoristilo je oko 250 škola u Crnoj Gori.

Expires

 
Attachments
Created at 12.6.2017 9:11  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 12.6.2017 9:32  by PORTAL\Administrator