Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Obuka za nastavnike iz područja rada: Mašinstvo i obrada metala  

Novosti: Obuka za nastavnike iz područja rada: Mašinstvo i obrada metala

Title

Obuka za nastavnike iz područja rada: Mašinstvo i obrada metala 

Body


Obuka za nastavnike iz područja rada: Mašinstvo i obrada metala održana je 23. i 24.februara 2018. godine u JU Srednja stručna škola „Ivan Uskoković” u Podgorici u okviru projekta koji realizuje tim Centra za stručno obrazovanje i Ministarstva prosvjete, uz podršku Evropske fondacije za obuku (ETF) namijenjenog umrežavanju nastavnika srednjih stručnih škola.

Rezultat ovog projekta biće uspostavljena zajednička internet platforma koja će se koristiti kao mjesto razmjene nastavnog materijala, resursa, ideja i iskustva, kao i izrade zajedničkih dokumenata (materijala za učenje, nastavnih planova, testova, itd) u okviru jednog područja rada.

Kroz dvodnevnu obuku nastavnici su se upoznali sa mogućnostima Office 365 paket programa čija je glavna funkcionalnost online kolaboracija. Pored toga, prezentovan je portal za nastavnike (www.skolskiportal.edu.me) kao platforma koja dodatno može unaprijediti i pomoći nastavnicima da dijele materijale u cilju unaprijeđenja njihovog svakodnevnog rada. Osim obuke nastavnicima su date smjernice na koji način mogu zajednički da razvijaju materijale i da sarađuju u kreiranju raznovrsnog sadržaja uz pomoć navedenih tehnologija.

Tokom obuke, nastavnici su podijeljeni u četiri grupe koje su osmislile ideje na kojima će zajednički sarađivati i u narednom periodu, do kraja marta, realizovati svoje projekte. Izabrani su projekti koji će u značajnoj mjeri pomoći nastavnicima mašinske grupe predmeta u daljem radu i unapređenju nastavnog procesa. Grupe će svoje materijale objaviti na portalu za nastavnike. Očekuje se formiranje udruženja nastavnika mašinske grupe predmeta i nastavak saradnje svih nastavnika u cilju unapređenja zajedničke internet platforme.

Radionicu su otvorili direktor Srednje stručne škole “Ivan Uskoković”, Žarko Borovnić i koordinator projekta, Ivan Marković, pomoćnik direktora Centra za strucno obrazovanje. Obuku su istaknuti nastavnici srednjih stručnih škola u Crnoj Gori: Željko Raičević, Dragoljub Draganić, Nebojša Vuković i Desimir Mojović, uz podršku od strane trenera za oblast informacionih tehnologija, Josipa Genića iz CSO-a.

Expires

 
Attachments
Created at 5.3.2018 8:23  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 5.3.2018 9:01  by PORTAL\Administrator