Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > OBAVJEŠTENJE U VEZI PRIJAVE NASTAVNIKA ZA POHAĐANJE KURSEVA ORACLE AKADEMIJE  

Novosti: OBAVJEŠTENJE U VEZI PRIJAVE NASTAVNIKA ZA POHAĐANJE KURSEVA ORACLE AKADEMIJE

Title

OBAVJEŠTENJE U VEZI PRIJAVE NASTAVNIKA ZA POHAĐANJE KURSEVA ORACLE AKADEMIJE 

Body


Obavještavamo Vas da su prijave za kurseve Oracle Akademije završene, jer su popunjena sva mjesta. Oracle Akademija će omogućiti nastavnicima da pohađaju kurseve i u naredne dvije godine. Sve zainteresovane kandidate, koji sada nisu uspjeli da se prijave na vrijeme, pozivamo da prate konkurs za kurseve koje će se realizovati naredne školske godine, a koji će biti objavljeni na sajtu Ministarstva prosvjete i na školskom portalu.

Za ovu školsku godinu prijavilo se 90 nastavnika za pohađanje kurseva po programu Oracle Akademije i to 60 nastavnika za kurs "Java Fundamentals" i 30 nastavnika za kurs "Database Foundations".

Kurs "Java Fundamentals" osposobljava polaznike, koji imaju malo ili nimalo znanja iz programiranja, da kreiraju Java programe. Polaznici kursa će se upoznati sa konceptima objektno-orijentisanog programiranja, terminologijom i sintaksom, kao i sa svim koracima potrebnim da se kreiraju Java programi upotrebom interaktivnih razvojnih okruženja Alice, Greenfoot i Eclipse. Praktične vježbe su važan dio kursa, tako da polaznici mogu da usavrše programerske vještine. Alat Alice koji služi za jednostavno kreiranje 3D animacija i alat Greenfoot koji služi za jednostavno kreiranje 2D interaktivnih igrica, mogu da se primjene u nastavi informatike već sa učenicima osnovne škole.

Kurs "Database Foundations" uvodi polaznike u osnovne koncepte relacionih baza podataka. Kroz kurs se uči terminologija relacionih baza podataka, kao i koncept modelovanja podataka. Alat Oracle SQL Developer Data Modeler se koristi za izradu modela, a jezik SQL se koristi za rad sa bazom podataka. Alat Oracle Application Express pruža mogućnost praktičnog rada kroz razne aktivnosti. Zastupljena je i metoda učenja kroz projektni rad, tako da će polaznici kreirati projekat kroz koji će dizajnirati, implementirati i demonstirati rešenje u vidu baze podataka za neko poslovanje ili organizaciju (banka, pošta, škola, prodavnica...).

Expires

 
Attachments
Created at 20.3.2018 21:23  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 20.3.2018 21:25  by PORTAL\Administrator