Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Open source
Microsoft alati
Školska mreža
Predškolsko obrazovanje
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Škole za 21. vijek- Takmičenje u programiranju 2019  

Novosti: Škole za 21. vijek- Takmičenje u programiranju 2019

Title

Škole za 21. vijek- Takmičenje u programiranju 2019 

Body


Svrha Takmičenja je da se uključe djeca iz cijele zemlje i da se mladi inspirišu da rješavaju svakodnevne probleme u svojim školama i zajednicama kroz programiranje fizičkih uređaja. Na Takmičenju će se koristiti BBC-jev micro:bit uređaj koji djeci omogućava da osmisle projekat kao odgovor na Ciljeve održivog razvoja i istraže rješenja problema sa kojima se suočavaju u svakodnevnom životu.

Takmičenje u programiranju 2019. otvoreno je za sve učenike i učeniceuzrasta od 10 do 15 godina iz škola koje su učestvovale u prvom ciklusu programa Škole za 21. vijek. Spisak škola koje mogu da se prijave za učešće nalazi se u Aneksu 1 u dijelu preuzmi na dnu ove strane. Ovo takmičenje će imati dva kruga (onlajn i uživo) kada će biti izabrani pobjednici na Nacionalnom takmičenju u programiranju, koji će potom imati priliku da učestvuju na Regionalnom takmičenju u programiranju.

Informacije i uputstva o tome kako da se prijavite na Takmičenje možete naći na ovom linku (u dnu strane u odjeljku preuzmi). Takmičenje se održava tokom Evropske nedjelje programiranja tako da prijave za svoje projekte možete da podnesete u periodu između 5. i 20. oktobra 2019. Petog septembra ćemo na ovoj strani objaviti link za prijave koje će biti otvorene do 20. oktobra u 23:59h.

Expires

 
Attachments
Created at 3.10.2019 14:30  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 21.10.2019 13:19  by PORTAL\Administrator