Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Microsoft alati
Školska mreža
Predškolsko obrazovanje
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Škole za 21. vijek- Takmičenje u programiranju 2020  

Novosti: Škole za 21. vijek- Takmičenje u programiranju 2020

Title

Škole za 21. vijek- Takmičenje u programiranju 2020 

Body


Svrha Takmičenja je da se uključe djeca iz cijele zemlje i da se mladi inspirišu da rješavaju svakodnevne probleme u svojim školama i zajednicama kroz programiranje fizičkih uređaja. Na Takmičenju će se koristiti BBC-jev micro:bit uređaj koji djeci omogućava da osmisle projekat kao odgovor na Ciljeve održivog razvoja i istraže rješenja problema sa kojima se suočavaju u svakodnevnom životu.

Takmičenje u programiranju 2020. otvoreno je za sve učenike i učenice uzrasta od 10 do 15 godina iz škola koje su učestvovale u drugom ciklusu programa Škole za 21. vijek. Spisak škola koje mogu da se prijave za učešće nalazi se u fajlu Dodatak 1, u dijelu preuzmi na dnu ove strane . Ovo takmičenje će imati dva kruga (onlajn i uživo) kada će biti izabrani pobjednici na Nacionalnom takmičenju u programiranju, koji će potom imati priliku da učestvuju na Regionalnom takmičenju u programiranju.

Informacije i uputstva o tome kako da se prijavite na Takmičenje možete naći na ovom linku (u dnu strane u odjeljku preuzmi). Prijave za Takmičenje u programiranju uz upotrebu mikro:bit računara su otvorene! Imate vremena do 17. februara 2020. godine, do 17.00 sati, da učitate svoje projekte u skladu s uputstvom koje je dato u odjeljku za preuzimanje dokumenata.

Expires

 
Attachments
Created at 6.2.2020 13:21  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 6.2.2020 13:44  by PORTAL\Administrator