Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Portal za ocjene www.ocjene.edu.me  

Novosti: Portal za ocjene www.ocjene.edu.me

Title

Portal za ocjene www.ocjene.edu.me 

Body

Ministarstvo prosvjete Crne Gore kreiralo je portal za ocjene www.ocjene.edu.me koji roditeljima omogućava da prate ocjene, izostanke i vladanje svog djeteta. Portal, takođe, omogućava komunikaciju roditelja sa odjeljenskim starješinom i nudi informacije o zakazanim roditeljskim sastancima, kao i druga obavještenja.

Za prijavljivanje na portal roditelji od odjeljenskog starješine dobijaju korisničko ime i lozinku čije unošenje im obezbjeđuje pristup informacijama o djetetu, koje su evidentirane u MEIS aplikaciji. Prilikom pristupa portalu, roditelju su dostupne samo informacije koje se odnose na njegovo dijete.

Portal nudi pregled svih ocjena po nastavnim predmetima (usmeni odgovori, pismeni i kontrolni zadaci, konačna ocjena itd.) uz podatke o tome kada je ocjena evidentirana u MEIS aplikaciji. Za svaki nastavni predmet postoji i hronološki pregled ocjena, kao i prosječna ocjena.

Putem portala roditelj se može informisati o vladanju, izostancima i ocjenama sa eksternog testiranja. Dio portala pod nazivom Saradnja sa roditeljima namijenjen je za informisanje o terminima roditeljskih sastanaka, planiranim izletima, ekskurzijama i sličnim opštim obavještenjima. Dio portala Kontakt planiran je za komunikaciju roditelja i odjeljenskog starješine tako da roditelj odjeljenskom starješini može postaviti pitanje na koji će odgovor dobiti putem e-maila.

Portal za ocjene kreiran je u okviru MEIS projekta (Montenegrin Education Information System - Informacioni sistem obrazovanja Crne Gore) i prvi put je predstavljen na INFOFEST-u, 29. septembra 2014. godine, kada je i počela njegova primjena.

Expires

 
Attachments
Created at 28.10.2014 16:46  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 17.11.2014 11:29  by PORTAL\Administrator