Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Bezbjednost djece na internetu > Šta je to phishing, odnosno prevara na internetu?  

Bezbjednost djece na internetu: Šta je to phishing, odnosno prevara na internetu?

Title

Šta je to phishing, odnosno prevara na internetu?  

Body


Phishing (izgovara se: fišing) je tehnika prevare na internetu koju koriste kriminalci da bi vas naveli da otkrijete svoje lične informacije, što kriminalcu između ostalog omogućava da:

• Se prijavi za kredit i dobije ga u vaše ime. • Isprazni vaš nalog u banci i naplati troškove do limita vaših kreditnih kartica. • Ukloni novac sa vaših računa. • Koristi kopiju vaše debitne kartice da podigne novac bilo gdje u svijetu.

Znakovi upozorenja

Prevara se vjerovatno priprema kada se od vas traži da:

• Nepoznatom izvoru otkrijete lične informacije.
• Provjerite informacije o nalogu uz prijetnju da će se on obustaviti.
• Prodate proizvod uz obećanje cijene koja je mnogo veća od vrijednosti tog proizvoda.
• Direktno donirate novac.

Više informacija o karakteristikama phishing prevara

Nažalost, kako su phishing napadi sve vještiji, prosječna osoba može veoma teško da utvrdi da li je e-poruka ili veb lokacija zlonamjerna. Zato su phishing prevare tako rasprostranjene i uspješne za kriminalce. Na primjer, mnoge lažne e-poruke i veb lokacije povezane su sa stvarnim logotipima preduzeća poznatih brendova. Zato izgledaju legitimno. Slijedi nekoliko stvari koje možete uraditi da biste se bolje zaštitili:

• Zahtjevi za ličnim informacijama u e-poruci - Politika većine legitimnih preduzeća je da se lične informacije ne traže putem e-pošte. Budite veoma nepovjerljivi kad poruka od vas traži lične informacije, čak i ako možda izgleda valjano.

• Zapovjedni način izražavanja - Obraćanje u phishing e-porukama obično je učtivog i prikladnog tona. Obično pokušava da vas navede da odgovorite na poruku ili kliknete na link uključen u poruci. Da bi povećali broj odgovora, ljudi pokušavaju da kreiraju utisak hitnosti kako biste odmah odgovorili bez razmišljanja. Prevarantske e-poruke obično nisu personalizovane, iako su valjane poruke od vaše banke ili preduzeća za e-trgovinu uglavnom personalizovane.

• Prilozi - Mnoge phishing prevare od vas traže da otvorite priloge koji mogu zaraziti vaš računar virusom ili špijunskim softverom. Ako se špijunski softver preuzme na računar, on može snimati pritiske na tastere koje koristite za prijavljivanje na lične naloge na internetu. Svi prilozi koje želite da prikažete trebalo bi prvo da se sačuvaju, a zatim skeniraju pomoću ažuriranog antivirusnog programa prije nego što ih otvorite. Da bi pomogao u zaštiti računara, Outlook automatski blokira određene tipove priloga koji mogu raširiti viruse. Ako Outlook otkrije sumnjivu poruku, prilozi bilo kog tipa datoteke u poruci blokiraju se.

• Lažni ili sumnjivi linkovi - Osobe koje kreiraju phishing poruke toliko su vješte u kreiranju obmanjujućih linkova da je nemoguće za prosječnu osobu da prepozna da li je link legitiman. Uvijek je najbolje da u veb pretraživaču otkucate veb adresu za koju znate da je ispravna. Isto tako, ispravnu veb adresu možete sačuvati u fascikli Omiljene lokacije pretraživača. Nemojte kopirati i lijepiti veb adrese iz poruka u pretraživač.

Bezbjednosna upozorenja pojavljuju se u sledećim situacijama:

- Otvoren vam je dokument i kliknete na link ka veb lokaciji sa adresom koja ima potencijalno prevarantsko ime domena. - Otvorite datoteku sa veb lokacije sa adresom koja ima potencijalno prevarantsko ime domena. Pojavljuje se bezbjednosno obavještenje. Pročitajte obavještenje i napravite željeni izbor. - Zatim možete odabrati da li ćete nastaviti sa posjetom te veb lokacije. U ovoj situaciji preporučuje se da u bezbjednosnom obaveštenju kliknete na dugme Ne. - Ako filter za neželjenu poštu ne smatra poruku bezvrijednom, ali smatra da je ona phishing, poruka se ostavlja u prijemnom poštanskom sandučetu, ali su svi linkovi u poruci onemogućeni i nije moguće koristiti funkcionalnosti Odgovori i Odgovori svima. - Ako filter za neželjenu e-poštu smatra da je poruka bezvrijedna i phishing, poruka se automatski šalje u fasciklu „Neželjena e-pošta“. Sve poruke poslate u fasciklu „Neželjena e-pošta“ konvertuju se u format čistog teksta i svi linkovi su onemogućeni. Pored toga, onemogućene su funkcionalnosti Odgovori i Odgovori svima. Info traka vas obavještava o ovoj promjeni u funkcionalnosti. - Ako kliknete na onemogućeni link u phishing poruci, prikazuje se dijalog Bezbjednosne postavke programa Outlook.

• Maske linkova - Iako link na koji treba da kliknete može da sadrži puno ime stvarnog preduzeća ili samo jedan njegov dio, ona može biti „maskirana“. To znači da vas link koji vidite ne vodi do te adrese već do neke druge, obično prevarantske veb lokacije. Ako zadržite pokazivač na linku u Outlook poruci, otkriće se druga internet URL adresa. Ovo bi kod vas trebalo da izazove sumnju.

• Homografi - Homograf je riječ koja se isto piše kao neka druga riječ, ali ima drugačije značenje. U slučaju računara, zloupotreba homografskih sličnosti je veb adresa koja liči na poznatu veb adresu, ali je zapravo izmijenjena. Svrha prevarantskih veb lokacija koje se koriste u phishing prevarama je u tome da vas navedu da kliknete na link.

Izvor : www.cirt.me

Expires

 
Attachments
Created at 15.12.2016 10:36  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 15.12.2016 11:57  by PORTAL\Administrator