Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Bezbjednost djece na internetu > Kako da zašitite vaš Android uređaj?  

Bezbjednost djece na internetu: Kako da zašitite vaš Android uređaj?

Title

Kako da zašitite vaš Android uređaj? 

Body

Android je operativni sistem za mobilne uređaje, kao što su mobilni telefoni, "tablet" računari, i "netbook“ računari.


Postoji puno straha i neizvjesnosti kada govorimo o virusima i malware-u za Android uređaje. Na nekoliko jednostavnih, pažljivih stvari morate obratiti pažnju da bi se zaštitili dok koristite vaš Android uređaj.

Preuzimajte aplikacije sa sigurnih mjesta

Kao korisnici Androida možete da instalirate i aplikacije koje se ne nalaze u Google Play Store-u , a napravljene su za Android, ali to nije preporučljivo da radite. Iako je do sada u i Google Playu bilo moguće naći štetne aplikacije, Google je poooštrio svoje kontrole pa bi korisnici u budućnosti trebalo rjeđe da nailaziti na takve aplikacije. U slučaju da preuzimate aplikacije s različitih internet stranica, preporučujemo vam da instalirate neku od antivirusnih aplikacija da bi se zaštitili.

Pročitajte koje su dozvole omogućene aplikaciji koju želite da instalirate

Svaka aplikacija koju instalirate na bilo koji Android uređaj mora vam reći kojim će djelovima OS-a, uključujući vaše lične podatke, imati pristup. Te informacije vam se pokazuju dok instalirate aplikaciju na vaš Android uređaj , dajući vam vremena da pročitate čemu ta aplikacija želi imati pristup.

Pogledajte prije nego što pritisnete

Na internetu danas postoji veliki broj načina i mogućnosti da korisnici budu prevareni. Neki od tih načina su i lažni pop-up oglasi i login prozori. Ne postoji automatski način da se izbjegnu ovakve vrste prevara. Ako želite učiniti vaš Android uređaj i računare bezbjednim od ovakve vrste malware-a, morate pogledati sadržaj prije nego što pritisnete.

Zaključajte vaš Android uređaj

Zaključavanje ekrana ne samo da štedi bateriju, nego je i najvažnija stavka kada je u pitanju bezbjednost vaših podataka. Upisivanje PIN-a, passworda ili iscrtavanje sigurnosnog lika najjednostavniji su načini za osiguravanje uređaja.

Instalirajte neku Antivirus aplikaciju

Virusi su sve više prisutniji na Android platformi. U cilju zašite se preporučije instalacija neke od mnogobrojnih Antivirus aplikacija razvijenih za Android uređaje. U Google Playu postoji niz različitih aplikacija uglednih kompaniija poput McAffea i Nortona.
Instalacija Antivirus aplikacija se na prvi pogled čini dosadnom, ali pored zašite samog uređaja, veoma je važna za bezbjednost vaših ličnih podataka.

Expires

 
Attachments
Created at 22.2.2017 11:54  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 22.2.2017 12:15  by PORTAL\Administrator