Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Bezbjednost djece na internetu > Da li ste znali? Internet ne zaboravlja!  

Bezbjednost djece na internetu: Da li ste znali? Internet ne zaboravlja!

Title

Da li ste znali? Internet ne zaboravlja! 

Body

Podaci koji se jednom nađu na internetu će tamo vjerovatno i ostati jer ih je praktično nemoguće otkloniti.Informacije koje ste postavili nekada davno su vjerovatno još uvjek tu negdje i ovo treba da imate u vidu. Savjet je da pažljivo birate šta ćete postavljeti na internet, bez obzira jesu li to lični podaci ili vaše slike.

Ukoliko niste pažljivi neke stvari mogu isplivati na površinu i po nekoliko godina posle objave. Sve ostavlja trag i ono što postavite na internet možda tamo ostane trajno. Ukoliko nešto ne želite da vidite sjutra, nemojte ni postavljati danas.

Šta je to digitalni otisak?

Digitalni otisak predstavlja tragove koje ostavljamo za sobom prilikom korišćenja interneta. Postoje aktivni i pasivni digitalni otisak.

Aktivni digitalni otisak predstavlja skup svih naših objava, klikova, lajkova, snimljenih stranica i fotografija, video snimaka ili naših ličnih podataka koje smo svojevoljno postavili na internet.
Pasivni digitalni otisak stvaraju drugi bez našeg znanja i volje, no nisu to samo one informacije koje vaši Facebook prijatelji objavljuju i taguju vas, to mogu biti informacije koje smo ostavili u nekim ustanovama.

Expires

 
Attachments
Created at 6.4.2017 13:21  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 6.4.2017 14:11  by PORTAL\Administrator