Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Bezbjednost djece na internetu > Rizici korišćenja javne WiFi mreže  

Bezbjednost djece na internetu: Rizici korišćenja javne WiFi mreže

Title

Rizici korišćenja javne WiFi mreže 

Body

U današnjem vremenu je korišćenje javnih bežičnih mreža veoma često i rašireno, što sa sobom nosi određenu dozu rizika koja vam može napraviti ozbiljne probleme.Šta je javna WiFi mreža? Javna WiFi mreža je otvorena wireless mreža u kafiću, školi, bolnici…Svi korisnici su zakačeni na istu pristupnu tačku i svi su u istoj mreži. U slučaju da je mreža zaštićena passwordom, to ne znači da ste zaštićeni od bilo kakve vrste napada i nedozvoljenog pristipa vašim podacima. Šteta može biti velika, i ovom se problemu mora ozbiljno pristupiti. Krađa identiteta i povjerljivih informacija nije nešto što se događa samo u filmovima nego surova i veoma česta stvarnost.

Prvi i osvnovni savjet je da nikad ne pristupate javnim WiFi mrežama koji prethodno ne zahtijevaju prijavu. Kada ste konektovani na neku javnu mrežu, morate znati da svi podaci koji se prenose sa vašeg uređaja su dostupni svim ostalim korisnicima te iste mreže.

Prije svega važno je da na uređaju, sa kojeg pristupate mreži, isključite bilo kakvo dijeljenje privatnih podataka, lokacije ili datoteka. Za ove vrste napada nije potrebno veliko tehnološko znanje.

Prevencija je najbolji lijek!

Expires

 
Attachments
Created at 4.7.2017 14:53  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 4.7.2017 15:03  by PORTAL\Administrator