Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Inkluzivno obrazovanje novosti > Saopštenje: Edukativna prezentacija instruktivno-edukativnih materijala za inkluzivan rad i učenje  

Inkluzivno obrazovanje novosti: Saopštenje: Edukativna prezentacija instruktivno-edukativnih materijala za inkluzivan rad i učenje

Title

Saopštenje: Edukativna prezentacija instruktivno-edukativnih materijala za inkluzivan rad i učenje 

Date Created

 

Body




Strategija inkluzivnog obrazovanja (2014-2018) određuje ciljeve i pravce razvoja obrazovanja djece sa posebnim obrazovnim potrebama na osnovu analize realizacije mjera Strategije inkluzivnog obrazovanja koja je obuhvatila period od 2008. do 2013. godine.

Sa ciljem da se poboljša inkluzivna kultura, praksa i politika u školama urađen je instruktivno-edukativni nastavni materijal za inkluzivan rad i učenje.

Naime, eksperti za pojedine smetnje u razvoju: predstavnici redovnih škola (defektolozi i nastavnici), resursnih centara (defektolozi) i institucija sistema su uradili check - liste kojima se vrednuje razvojno postignuće djeteta (prema svakoj smetnji), ishodi učenja i predlaže odgovor nastavnog procesa na njegove potrebe (u odnosu na IROP).
Sa ciljem da ovaj materijal nađe svoju praktičnu primjenu održane su regionalne obuke edukativne prezentacije za pradstavnike stručnih službi osnovnih škola. Edukativna prezentacija održana je 24. oktobra 2016. godine za osnovne škole sa primorja u Resursnom centru za sluh i govor, Kotor. Za osnovne škole iz Nikšića i Danilovgrada, 26. oktobra 2016. godine u JU OŠ “Luka Simonović”. Za osnovne škole iz Podgorice i sa Cetinja 2. novembra 2016. godine u JU OŠ “21. maj”, dok je za osnovne škole sa sjevera prezentacija održana 11. novembra 2016. u JU OŠ “Dušan Korać” u Bijelom Polju.

Expires

 
Attachments
Created at 25.11.2016 10:42  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 25.11.2016 10:56  by PORTAL\Administrator