Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Inkluzivno obrazovanje novosti > U JU OŠ ,,Milorad Musa Burzan” održan Sajam nediskriminacije  

Inkluzivno obrazovanje novosti: U JU OŠ ,,Milorad Musa Burzan” održan Sajam nediskriminacije

Title

U JU OŠ ,,Milorad Musa Burzan” održan Sajam nediskriminacije  

Date Created

 

Body


U OŠ „Milorad Musa Burzan“, u srijedu, 26. 2. 2020. godine, realizovan je Sajam nediskriminacije na kome su učestvovali predstavnici škola iz Podgorice: JU OŠ „Marko Miljanov“, JU OŠ „Vuk Karadžić“, JU OŠ „Maksim Gorki“, JU OŠ „Radojica Perović“, JU OŠ „Oktoih“, kao i predstavnici JU OŠ „Vuko Jovović“, Danilovgrad i JU OŠ „Mahmut Lekić“, Tuzi.

U skladu sa Strategijom inkluzivnog obrazovanja dan je bio posvećen promociji ideje jednakosti i nediskriminacije. Radionice su održane s ciljem da se promovišu inkluzivne vrijednosti primjenom antidiskriminatorskih pristupa, da se podstakne empatija, razumijevanje, poštovanje različitosti, prihvatanje, saradnja i tolerantnost, da se razvije otvorenost za druge, njihove karaktere i razlike.



Održane su dvije radionice, za nastavnike na temu „Naučimo što je diskriminacija“, dok su učenici imali zadatak da naprave zajednički Ključ NEdiskriminacije.

Učenici su govorili na temu diskriminacije, kako dolazi do nje, na koga se odnosi i navodili su primjere diskriminacije. Podijeljeni u grupe, uradili su „ključ“ od nekoliko koraka koji predstavlja pravo đeteta i prevenciju као primjer diskriminacije koji su prepoznali. Učenici su na kraju uradili zajednički Ključ nediskriminacije.



Nakon toga, imali su priliku da zalijepe slagalicu sa svojim imenom i nazivom škole iz koje dolaze na pano sa simboličnim nazivom “We are all a piece of the bigger picture/”We’re all different but as a team we fit together”, s porukom da, iako dolazimo iz različitih škola i različitog smo uzrasta, kroz saradnju škola zajednički je cilj promovisanje prihvatanja različitosti.

Expires

 
Attachments
Created at 4.3.2020 14:06  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 4.3.2020 14:06  by PORTAL\Administrator