Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti - predškolsko obrazovanje > Većina roditelja podržava akciju #IgrajSeDoma  

Novosti - predškolsko obrazovanje: Većina roditelja podržava akciju #IgrajSeDoma

Title

Većina roditelja podržava akciju #IgrajSeDoma 

Body

Gotovo dvije trećine roditelja đece od 4 do 17 godina (64%) čulo je za akciju #IgrajSeDoma i većina je smatra korisnom i zanimljivom. To su rezultati posljednjeg istraživanja koje je Ipsos, uz podršku UNICEF-a, tokom posljednje sedmice aprila sproveo na nacionalno reprezentativnom uzorku roditelja đece uzrasta 4‒17 godina.

„Drago nam je da je naš rad s UNICEF-om naišao na dobar prijem kod roditelja. To znači da su materijali kvalitetni i zaista od pomoći za rad s đecom. Posebno smo ponosni što je Crna Gora materijalima za vrijeme pandemije uspjela da pokrije osnovne i srednje škole, ali i vrtiće. Svako može naći nešto za svoje dijete nezavisno od njegovog uzrasta“, poručuje Milica Lekić, savjetnica za odnose sa javnošću u Ministarstvu prosvjete.

Svi vrtići širom zemlje aktivno podržavaju ovu akciju. Snimci se dijele i na društvenim mrežama Ministarstva prosvjete, UNICEF-a i Udruženja Roditelji.

Ove sedmice, dvije nove igre su aktuelne, autori snimaka su vaspitačice iz Nikšića i Bara.

„Jedan od kreativnih načina da se đeca animiraju, zabave, uče je pravljenje pozorišne predstave sa sjenkama. Ova igra osim zabavne ima i obrazovnu vrijednost, jer dijete razvija mastu i jača koordinaciju pokreta. Kroz predstavu sa sjenkama možete s đetetom ispričati neku poznatu bajku ili basnu, možete i podstaći đecu da sama osmisle priču i time ovu igru učine još kreativnijom i zanimljivijom“, poručuje Jovana Papić, vaspitačica iz JPU "Dragan Kovačević" u Nikšiću.

Svi roditelji mogu saznati kako da s đecom naprave pozorišnu predstavu sa sjenkama kroz video snimak Jovane Papić koji je dostupan na linku https://youtu.be/b6OzIIDEn1o

Kako napraviti jedrenjak od stvari koje imate kod kuće? - naslov je video snimka Zorane Mišović iz JPU "Vukosava Ivanović Mašanović" u Baru koji je dostupan na linku https://youtu.be/D1lGo7ima14 .

„Snimak pokazuje kako lako i brzo, uz korisćenje materijala koje imamo u kući, svaki roditelj može pomoći đetetu da napravi jedrenjak. Istovremeno mu tako pruža priliku ne samo da se dobro zabavi, već i da razvija maštu dok ukrašava jedrenjak... Iskoristite ovo vrijeme, igrajte se sđe i kreirajte zajedničke uspomene!“ poručuje Mišović.

Cilj akcije #IgrajSeDoma je pružanje podrške roditeljima đece predškolskog uzrasta da im tokom ove krize posvete dodatno vrijeme, pomognu im da se opuste i podstaknu njihov razvoj kroz razne vrste igara kod kuće.

Expires

 
Attachments
Created at 3.5.2020 17:20  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 3.5.2020 17:21  by PORTAL\Administrator