Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti - predškolsko obrazovanje > Zbirka aktivnosti- Ljeto i predškolci  

Novosti - predškolsko obrazovanje: Zbirka aktivnosti- Ljeto i predškolci

Title

Zbirka aktivnosti- Ljeto i predškolci 

Body

U trenutku kada ponovo imamo situaciju sa virusom COVID – 19 u toku ljetnjeg perioda došli smo na ideju da razvoj i učenje predškolaca učinimo konstruktivni, zabavnim, zanimljivim na moru, na planini, na selu, ili, pak, u gradu. Naime, smatrali smo veoma važnim, obzirom da je ljetnje doba da se neke vještine utvrde, neke povrate, a da se postignu aktivnostima koje su predložene da odgovaraju dobu godine, kontekstu, ambijentu: more, planina, selo, grad.

Tako je nastala zbirka aktivnosti “Ljeto i predškolci”. Zbirka se nalazi u odjeljeku Igraj se doma. Neke od aktivnosti su: pravljenje boja od šumskog voća, planinarenje doma,skupljanje ljekovitog bilja, kreativne, zabavne, interaktivne igre na plaži, učenje od mora, rekreacija (npr. kuglanje šišarkama), kretanje kroz grad, kulturološka istraživanja, piknik. Sve nose u sebi zajedničko: more, selo, planina, grad mi daju mogućnosti da učim, rastem i razvijam se bezbjedno.

Vaspitači ukazuju roditeljima tačno koji materijal, dostupan u kućnim uslovima ili onaj prirodni u okolini, može da se koristi i na koji način da bi se aktivnost osmislila i sprovela sa đetetom. Sve aktivnosti, u potpunosti poštuju mjere NKT: ruke, distance, maska.

Expires

 
Attachments
Created at 28.7.2020 13:38  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 28.7.2020 13:38  by PORTAL\Administrator