Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti - predškolsko obrazovanje > U okviru Programa Podrška održivim uslugama i kvalitetu predškolskog vaspitanja i obrazovanja koji se sprovodi u partnerstvu s kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori urađen tematski video materijal „Predškolci i ljeto“  

Novosti - predškolsko obrazovanje: U okviru Programa Podrška održivim uslugama i kvalitetu predškolskog vaspitanja i obrazovanja koji se sprovodi u partnerstvu s kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori urađen tematski video materijal „Predškolci i ljeto“

Title

U okviru Programa Podrška održivim uslugama i kvalitetu predškolskog vaspitanja i obrazovanja koji se sprovodi u partnerstvu s kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori urađen tematski video materijal „Predškolci i ljeto“ 

Body

Tokom trajanja pandemije COVID 19 produkovan je brojni video i pisani materijal za učenje kroz igru doma u okviru akcije Igraj se doma. Takođe, urađena je zbirka najboljih prakse i strukturisanih aktivnosti koje se izvode ljeti na teme: grad, selo, planina, more. U tom maniru urađeni su video snimci koji pokazuju kako se strukturisanim predškolskim ambijentalnim aktivnostima podstiče razvoj đeteta tog uzrasta u svim prilikama, dok se vrijeme provodi na planini, moru ili u gradu.

Vaspitači su dali i pokazali ideje što se sve može na kreativan, konstruktivan i razvojno primjeren način raditi s đecom da bi se održao kontinuitet njihovog razvoja. Prikazuju što, kako i sa materijalom kojim raspolažu dok su van kuće roditelji mogu da podstiču sveukupan razvoj vještina đeteta.

Tako su nastali sljedeći video materijali:

Igraj se u prirodi - aktivnosti koje možemo da radimo s đecom u šumi, na planini u saradnjin sa JPU »Sestre Radović«, Kolašin. Cilj aktivnosti - koristeći prirodne materijale kod đece podstičemo radoznalost, kreativnost, kognitivni razvoj, usvajanje matematičkih pojmova. Tok aktivnosti: Od prikupljenog materijala popunite okvire i napravite dječaka i djevojčicu, njihovu kuću, Sunce.

Igraj se na moru - Igre bez granica - aktivnosti koje možemo da radimo s đecom na plaži, dok ste na moru u saradnji sa JPU »Ljubica V. Jovanović«, Budva. Cilj aktivnosti – koristimo svaki trenutak, priliku i zgodu za kognitivni, psihomotorni i razvoj kreativnosti, saradnje kod đece. Tok: Poligon od šlaufa; Ko će prije; Iks – oks na plaži.

Igraj se u gradu - Olimpijske igre u parku sa šišarkama – aktivnosti se izvode sa đecom koja ljeto provode u gradu, u parku u saradnji sa JPU »Zagorka Ivanović«, Cetinje. Cilj: aktivnosti podstiču kognitivni, psihomotorni i razvoj, kreativnosti, spretnost, preciznost, saradnju, poštovanje pravila kroz kuglanje, košarku, golf.

Nadamo se da će biti inspiracija roditeljima da provode kvalitetno vrijeme sa svojom đecom u brojnim prilikama.

Materijal je dostupan na školskom portalu i društvenim mrežama Ministarstva prosvjete, predškolskih ustanova i UNICEF-a.

Expires

 
Attachments
Created at 18.8.2020 13:20  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 18.8.2020 13:21  by PORTAL\Administrator