Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti - predškolsko obrazovanje > Obuka vaspitača: “Razvoj samopouzdanja, aktivnog pristupa i odgovornosti kod đece RE populacije”  

Novosti - predškolsko obrazovanje: Obuka vaspitača: “Razvoj samopouzdanja, aktivnog pristupa i odgovornosti kod đece RE populacije”

Title

Obuka vaspitača: “Razvoj samopouzdanja, aktivnog pristupa i odgovornosti kod đece RE populacije” 

Body



U cilju podizanja kvaliteta rada sa djecom RE populacije u vrtićima i njihove integracije, realizovana je obuka kadra koji radi sa njima, kako bi se uspješno odgovoriilo na potrebe djece. Tema obuke bila je "Razvoj samopouzdanja, aktivnog pristupa i odgovornosti".



Djeca RE populacije sve više se uključuju u predškolsko vaspitanje i obrazovanje, ali je potrebni i dalje pružati podršku. U opštinama u kojima se bilježi značajan broj RE populacije: Podgorica, Nikšić, Berane, Bijelo Polje, Tivat, Herceg Novi, Bar, Ulcinj, Kotor, Cetinje, Pljevlja osmišljen je dopunski mehanizam integracije u redovne predškolske aktivnosti, u romskim naseljima i interaktivne službe, sprovedene obuke kadra i uspostavljeno praćenje pohađanja.

Obuka je održana u okviru Programa: „Podrška kvalitetu, dostupnim uslugama i obuhvatu ranog učenja i razvoja u okviru predškolskog vaspitanja i obrazovanja“ koji realizuje Ministarstvo prosvjete u partnerstvu sa kancelarijom UNICEF-a u Crnoj Gori. Program je usmjeren, između ostalog, na podršku dostupnim uslugama i obuhvatu.

Expires

 
Attachments
Created at 16.12.2019 15:29  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 16.12.2019 15:30  by PORTAL\Administrator