Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Savjetovanje na temu: Prevencija ranog napuštanje škole i unapređenje korišćenja podataka iz MEIS baze  

Novosti: Savjetovanje na temu: Prevencija ranog napuštanje škole i unapređenje korišćenja podataka iz MEIS baze

Title

Savjetovanje na temu:  Prevencija ranog napuštanje škole i unapređenje korišćenja podataka iz MEIS baze 

Body

Dana 27.03.2018.g. u Ministarstvu prosvjete je organizovano savjetovanje na temu: Prevencija ranog napuštanje škole i unapređenje korišćenja podataka iz MEIS baze.



Uz podršku UNICEF-a izvršena je nadogradnja MEIS-a i napravljena web stranica sa školskom statistikom. MEIS je nadograđen tako da će ubuduće škole dobijati informaciju koja su djeca u riziku od napuštanja školovanja. Cilj je da se pravovremeno djeluje na učenike ukoliko se posumnja da postoji rizik od napuštanja školovanja, a na osnovu broja opravdanih, neopravdanih časova, uspjeha i disciplinskih mjera.



U cilju da se direktorima omogući bolje rukovođenje obrazovnom institucijom, kao i da uporede statističke podatke vezane za njihovu školu sa prosjekom u CG, regiji ili opštini kada su u pitanju uspjeh, izostanci, broj ucenika u odjeljenju i sl. kreirana je "školska karta". Savjetovanje je organizovano za 20 direktora koji su ušli u projekat.

Expires

 
Attachments
Created at 28.3.2018 9:44  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 28.3.2018 12:05  by PORTAL\Administrator