Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Takmičenje u kodiranju na microbit uređaju u okviru Sajma novih tehnologija u Beogradu  

Novosti: Takmičenje u kodiranju na microbit uređaju u okviru Sajma novih tehnologija u Beogradu

Title

Takmičenje u kodiranju na microbit uređaju u okviru Sajma novih tehnologija u Beogradu 

Body
U okviru Sajma novih tehnologija u Beogradu, koji Britanski savjet i partneri tradicionalno organizuju svake godine, 8. i 9. juna održano je takmičenje u kodiranju na microbit uređaju timova iz osnovnih škola iz šest država okruženja koje su dio projekta „Škole za 21. vijek“ na Zapadnom Balkanu.

Prvog dana takmičenja timovi od po dva učenika predstavili su svoje projekte sa kojima su pobijedili na nacionalnim takmičenjima. Drugog dana timovi učenika su radili na zadatku koji im je zadao međunarodni žiri sastavljen od microbit eksperata iz Velike Britanije.U veoma jakoj konkurenciji ekipa koje su pobijedile na nacionalnim takmičenjima, učenici JU Osnovna škola „Vuk Karadžić“, Berane, Miro Marjanović i Milo Šekularac su osvojili treće mjesto sa radom „Plastenik“, a učenici JU Osnovna škola „Risto Ratković“, Bijelo Polje, Milica Marković i Marko Marković su osvojili četvrto mjesto, kao i specijalnu nagradu žirija za rad „Jezička igrica“, kao najkreativniji i inspirativniji projekat predstavljen na takmičenju. Timove su podržali nastavnici Milun Čukić iz JU OŠ „Vuk Karadžić“ i Milena Kuč i Elza Numanović iz JU OŠ „Risto Ratković“.Prvo mjesto je osvojila Osnovna škola iz Kruševca „Dragomir Marković“, a drugo Osnovna škola iz Albanije „Osman Myderizi“. Sertifikate i prikladne nagrade najboljim timovima uručili su predstavnici žirija i direktorica Britanskog savjeta za Zapadni Balkan gospođa Kler Sirs.

Održano Takmičenje u kodiranju na microbit uređaju je prvo takmičenje ove vrste koje će se nastaviti u narednim godinama i postati tradicionalno.
U projektu „Škole za 21. vijek“ učestvuje 10 osnovnih škola u Crnoj Gori, a u narednoj godini će im se priključiti još 10 škola koje će mogućnost da rade na poboljšanju ključnih vještina svojih đaka kao i programiranja, ostvariti kroz nastavne i vannastavne aktivnosti uspostavljanjem microbit klubova u svojim školama.

Expires

 
Attachments
Created at 12.6.2018 8:42  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 12.6.2018 8:44  by PORTAL\Administrator