Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Poziv nastavnicima za prijavu za pohađanje Oracle Akademije  

Novosti: Poziv nastavnicima za prijavu za pohađanje Oracle Akademije

Title

Poziv nastavnicima za prijavu za pohađanje Oracle Akademije 

Body


Ministarstvo prosvjete Crne Gore je sa Oracle Akademijom uspostavilo saradnju, koja omogućava da se po programu Oracle Akademije obuče nastavnici crnogorskih škola i pruži podrška za obuku 3000 učenika kao pripremu za uspješne IT karijere. Kroz obuke će proći 300 nastavnika, koji će se obučavati u: Java Foundations, Java Programming, Java Fundamentals, Database Foundations i Database Design and Programming with SQL. Stečeno znanje oni će direktno prenositi svojim đacima, čime će njihovo obrazovanje u oblasti IT tehnologija biti značajno unaprijeđeno. Oracle Akademija će obezbijediti platformu i alate pomoću kojih će obučeni nastavnici edukovati učenike.

Saradnja između Ministarstva prosvjete Crne Gore i Oracle Akademije će omogućiti nastavnicima da pohađaju kurseve u još naredne dvije godine. Obuka je besplatna. Nakon što su uspješno završene 3 obuke u toku predhodne školske godine za 90 nastavnika, nastavlja se sa organizovanjem novih obuka i to za još 90 nastavnika.
Faza prijavljivanja nastavnika će trajati do subote 15. septembra 2018. godine do 23h 59min. Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti putem portala Oracle akademije prateći instrukcije za prijavu (kreiranje naloga i prijava na željenu obuku). Uputstva za kreiranje naloga i prijavu na željenu obuku možete pronaći na sledećim linkovima: Link 1 Link 2 . Broj mjesta je ograničen. Za sva dodatna pitanja možete se obratiti na mail info@ict.edu.me.

U ovoj fazi obuka održaće se jedan kurs koji će biti u dvije grupe:

Kurs "Java Fundamentals" (dvije grupe) osposobljava polaznike, koji imaju malo ili nimalo znanja iz programiranja, da kreiraju Java programe. Polaznici kursa će se upoznati sa konceptima objektno-orijentisanog programiranja, terminologijom i sintaksom, kao i sa svim koracima potrebnim da se kreiraju Java programi upotrebom interaktivnih razvojnih okruženja Alice, Greenfoot i Eclipse. Praktične vježbe su važan dio kursa, tako da polaznici mogu da usavrše programerske veštine. Alat Alice koji služi za jednostavno kreiranje 3D animacija i alat Greenfoot koji služi za jednostavno kreiranje 2D interaktivnih igrica, mogu da se primjene u nastavi informatike već sa učenicima osnovne škole.

Predviđeno je da nastavnici, koji završe kurs u organizaciji Oracle Akademije, dobiju potvrdu o savladanom programu stručnog usavršavanja u trajanju od 30 sati. Isti kurs mogu da ponude učenicima u školama u kojima rade. Na prvom mjestu su obuke namijenjene nastavnicima informatike, matematike i srodnih predmeta, ali polaznici mogu da budu i nastavnici drugih predmeta koji dobro vladaju vještinama korišćenja računara.

Zvanični opis kurseva na engleskom jeziku možete pročitati na: https://academy.oracle.com/pages/java_fundamentals_course.pdf

Termini za kurseve su sledeći:

1) Java Fundamentals (I grupa)

Online dio od 01.10. do 17.12. ponedeljkom u 19:30h u trajanju od po sat vremena. Ukupno je 12 online časova. Nedeljno je neophodno da se odvoji dva-tri sata za slušanje online predavanja, prelistavanje lekcija i polaganje online ispite od kuće.

2) Java Fundamentals (II grupa) Online dio od 01.10. do 17.12. ponedeljkom u u 21h u trajanju od po sat vremena. Ukupno je 12 online časova. Nedeljno je neophodno da se odvoji dva-tri sata za slušanje online predavanja, prelistavanje lekcija i polaganje online ispite od kuće.

Finalni dio kursa biće održan u učionici u Podgorici (tačna lokacija biće naknadno određena: 27.01.2019. godine i 28.01.2019. godine u trajanju od 09h - 17h oba dana. Smještaj i prevoz nisu obezbjeđeni.
Za finalni dio kursa u učionici je neophodno aktivno prisustvo oba dana (predavanja i praktičan rad). Ispiti se ne polažu u učionici, samo praktičan rad.

Expires

 
Attachments
Created at 4.9.2018 11:00  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 4.9.2018 11:08  by PORTAL\Administrator