Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Škole za 21. vijek- Takmičenje u programiranju 2019  

Novosti: Škole za 21. vijek- Takmičenje u programiranju 2019

Title

Škole za 21. vijek- Takmičenje u programiranju 2019 

Body


Svrha Takmičenja je da se uključe djeca iz cijele zemlje i da se mladi inspirišu da rješavaju svakodnevne probleme u svojim školama i zajednicama kroz programiranje fizičkih uređaja. Na Takmičenju će se koristiti BBC-jev micro:bit uređaj koji djeci omogućava da osmisle projekat kao odgovor na Ciljeve održivog razvoja i istraže rješenja problema sa kojima se suočavaju u svakodnevnom životu.

Takmičenje u programiranju 2019. otvoreno je za sve učenike i učeniceuzrasta od 10 do 15 godina iz škola koje su učestvovale u prvom ciklusu programa Škole za 21. vijek. Spisak škola koje mogu da se prijave za učešće nalazi se u Aneksu 1 u dijelu preuzmi na dnu ove strane. Ovo takmičenje će imati dva kruga (onlajn i uživo) kada će biti izabrani pobjednici na Nacionalnom takmičenju u programiranju, koji će potom imati priliku da učestvuju na Regionalnom takmičenju u programiranju.

Informacije i uputstva o tome kako da se prijavite na Takmičenje možete naći na ovom linku (u dnu strane u odjeljku preuzmi). Takmičenje se održava tokom Evropske nedjelje programiranja tako da prijave za svoje projekte možete da podnesete u periodu između 5. i 20. oktobra 2019. Petog septembra ćemo na ovoj strani objaviti link za prijave koje će biti otvorene do 20. oktobra u 23:59h.

Expires

 
Attachments
Created at 3.10.2019 14:30  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 21.10.2019 13:19  by PORTAL\Administrator