Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Škole za 21. vijek- Takmičenje u programiranju 2020  

Novosti: Škole za 21. vijek- Takmičenje u programiranju 2020

Title

Škole za 21. vijek- Takmičenje u programiranju 2020 

Body


Svrha Takmičenja je da se uključe djeca iz cijele zemlje i da se mladi inspirišu da rješavaju svakodnevne probleme u svojim školama i zajednicama kroz programiranje fizičkih uređaja. Na Takmičenju će se koristiti BBC-jev micro:bit uređaj koji djeci omogućava da osmisle projekat kao odgovor na Ciljeve održivog razvoja i istraže rješenja problema sa kojima se suočavaju u svakodnevnom životu.

Takmičenje u programiranju 2020. otvoreno je za sve učenike i učenice uzrasta od 10 do 15 godina iz škola koje su učestvovale u drugom ciklusu programa Škole za 21. vijek. Spisak škola koje mogu da se prijave za učešće nalazi se u fajlu Dodatak 1, u dijelu preuzmi na dnu ove strane . Ovo takmičenje će imati dva kruga (onlajn i uživo) kada će biti izabrani pobjednici na Nacionalnom takmičenju u programiranju, koji će potom imati priliku da učestvuju na Regionalnom takmičenju u programiranju.

Informacije i uputstva o tome kako da se prijavite na Takmičenje možete naći na ovom linku (u dnu strane u odjeljku preuzmi). Prijave za Takmičenje u programiranju uz upotrebu mikro:bit računara su otvorene! Imate vremena do 17. februara 2020. godine, do 17.00 sati, da učitate svoje projekte u skladu s uputstvom koje je dato u odjeljku za preuzimanje dokumenata.

Expires

 
Attachments
Created at 6.2.2020 13:21  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 6.2.2020 13:44  by PORTAL\Administrator