Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > U školama obilježen Dan digitalnog učenja  

Novosti: U školama obilježen Dan digitalnog učenja

Title

U školama obilježen Dan digitalnog učenja 

Body


Međunarodna kampanja obilježavanja Svjetskog dana digitalnog učenja- ,,Digital Learning Day“ obilježena je ove godine 27. februara. „Dan digitalnog učenja“ promoviše upotrebu digitalnih tehnologija u procesu učenja, dajući nastavnicima priliku da sarađuju sa svojim kolegama, razmjenjuju ideje, isprobavaju nove digitalne alate, motivišu jedni druge u primjeni inovativnih metoda nastave i da time imaju aktivnu ulogu u usmjeravanju reforme obrazovanja. Još važnije, da motivišu i aktivnije uključe učenike u proces učenja.

U nekoliko osnovnih škola obilježen je „Dan digitalnog“ učenja. U osnovnoj školi „Olga Golović“, u Nikšiću, članovi IT sekcije su kreirali poster na temu „Dan digitalnog učenja“. Poster će biti istaknut na vidnom mjestu škole, gdje će ostali učenici imati mogućnost da se više informišu o ovom veoma važnom datumu.

U osnovnoj školi „Luka Simonović“, u Nikšiću, učenici informatičke sekcije su zajedno sa profesoricom informatike i tehnike podijelili flajere na temu „Dan digitalnog učenja“ učenicima nižih razreda, sa ciljem da im se približi i što više objasni prednost digitalnih tehnologija i obrazovnog računarskog softvera.

Expires

 
Attachments
Created at 28.2.2020 15:17  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 28.2.2020 15:23  by PORTAL\Administrator