Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Šehović: Škole od ponedjeljka zatvorene, jedan roditelj sa djetetom  

Novosti: Šehović: Škole od ponedjeljka zatvorene, jedan roditelj sa djetetom

Title

Šehović: Škole od ponedjeljka zatvorene, jedan roditelj sa djetetom 

Body


Uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju na globalnom novu i preporuke Instituta za javno zdravlje, a u cilju preventive i blagovremene zaštite zdravlja djece, nastavnog i nenastavnog osoblja, ministar prosvjete dr Damir Šehović saopštio je danas da je donijeta odluka o obustavi obrazovno-vaspitnog rada u vrtićima, školama, fakultetima i domovima na period ne manji od 15 dana. Odluka će početi da se primjenjuje od ponedjeljka, 16.3.2020. godine.

Kako je rekao Šehović, da bi se olakšala lična i porodična organizacija, a u svijetlu činjenice da djeca do 16. marta neće boraviti u vrtićima i školama, u tom periodu biće omogućeno da jedan od roditelja-staratelja, usvojilaca ili samohrani roditelj djeteta koje nije starije od 11 godina, ukoliko iskaže potrebu, iskoristi pravo na plaćeno odsustvo.

„Nastavićemo da se, uz odličnu saradnju sa Ministarstvom zdravlja, Institutom za javno zdravlje i svim ostalim resorima u Vladi odgovorno odnosimo prema aktuelnom momentu, te ćemo sve nove odluke koje se odnose na obrazovni sistem donositi u zavisnosti od daljeg kretanja epidemiološke situacije u našoj državi, vođeni prije svega interesom zdravlja djece i zaposlenih u sistemu obrazovanja“, zaključio je ministar.

Interes djece nam svima mora biti apsolutni prioritet, a ova odluka, koja je donijeta na sjednici Nacionalnog koordinacionog tima za zarazne bolesti, je rezultat našeg odgovornog odnosa prema toj najvažnijoj zajedničkoj obavezi. Riječ je o pravovremenoj odluci primjerenoj aktuelnom trenutku, a sve u funkciji zaštite zdravlja stanovništva. Međutim, važno je da ponovo konstatujemo da nema niti jednog razloga za uznemirenost, jer je karakter Odluke isključivo preventivan.

PR služba Ministaratva prosvjete

Expires

 
Attachments
Created at 14.3.2020 7:23  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 14.3.2020 7:24  by PORTAL\Administrator