Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Osnovne metodičke smjernice za organizaciju i sprovođenje učenja na daljinu u uslovima vanrednih okolnosti  

Novosti: Osnovne metodičke smjernice za organizaciju i sprovođenje učenja na daljinu u uslovima vanrednih okolnosti

Title

Osnovne metodičke smjernice za organizaciju i sprovođenje učenja na daljinu u uslovima vanrednih okolnosti 

Body

U želji da daju doprinos razumijevanju i prevazilaženju problema na koje se naišlo i podrže nastavnike koji u ovom trenutku daju nevjerovatan doprinos da podstaknu učenike na učenje na daljinu, Udruženje pedagoga Crne Gore pripremilo je kraći pregled koncepta učenja na daljinu i prilagodilo ga našim okolnostima, uvažavajući „Smjernice u organizaciji učenja na daljinu“ koje je pripremilo Ministarstvo prosvjete.

Autorke publikacije su: Katarina Vučinić-Marković, pedagogica OŠ "Vuk Karadžić" - Podgorica, Vanja Rakočević, pedagogica Gimnazije "Slobodan Škerović" - Podgorica, Olivera Marković, pedagogica i v.d. direktorica OŠ "Pavle Žižić" - Bijelo Polje; recezent: prof. dr Saša Milić, Filozofski fakultet u Nikšiću, Univerzitet Crne Gore.

Smjernice su pripremljene u svega nekoliko dana na osnovu stručne literature koja trenira koncept učenja na daljinu i samim tim su dobra polazna osnova za razumijevanje metodike učenja na daljinu. Iz tog razloga, vjerujemo da materijal može biti koristan nastavnicima koji realizuju ovaj koncept učenja. Istovremeno, smjernice daju i moguće odgovore na dileme koje smo uočili u komunikaciji s nastavnicima koji izvode ovaj koncept. Mogući odgovori se zasnivaju na pedagoškim principima i znanjima, ali i mogućnostima koje naša praksa dozvoljava.

Naš cilj je da finalna verzija ove publikacije bude proizvod stvarnih rješenja koja su nastala u realnom okruženju, te smo ujedno pozvali nastavnike i stručne saradnike da je zajednički dopunjujemo primjerima iz prakse.

Publikaciju možete preuzeti u prilogu.

Expires

 
Attachments
Prirucnik.pdf    
Created at 30.3.2020 19:55  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 30.3.2020 19:56  by PORTAL\Administrator