Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Informacije o online aktivnostima British Council-a  

Novosti: Informacije o online aktivnostima British Council-a

Title

Informacije o online aktivnostima British Council-a 

Body


Sa ciljem podrške Ministarstvu prosvjete da nastavi obrazovni proces kroz online učenje i smanji posljedice prekida nastave, British Council objavljuje zanimljive edukativne sadržaje, a takođe organizuje i webinare koji su planirani za djecu i roditelje.

Webinar za roditelje o važnosti kodiranja u obrazovanju i razvoju djece, 6.maj 2020

Kao dio programa Ostani doma sa British Council-om organizuje se webinar za roditelje koji će im pomoći da nauče zašto je programiranje važno za budućnost njihove djece. Takođe, biće govora i o tome kako djeca kroz igru mogu lako da počnu da programiraju na besplatnoj platformi Make Code. Više detalja o konceptu i predavačima, kao i link za registraciju, dostupni su ovdje https://www.britishcouncil.me/doga%C4%91aji/vebinar-za-roditelje

IELTS webinari, link https://www.britishcouncil.me/ispit/ielts/priprema/pripremite-se-za-ielts-test

U okviru kampanje Ostani doma sa British Council-om, kao odgovor na Covid19 pandemiju,, British Council je napravio širok spektar besplatnih edukativnih materijala, dostupnih online, koji studentima/kinjama i zaposlenima omogućavaju učenje na daljinu. Materijali uključuju:

Nedjeljni webinar: dva webinara svake nedjelje, koji kandidatima/kinjama pružaju priliku za sticanje vještina koje će im pomoći prilikom pripreme za IELTS test, kao i mogućnost postavljanja pitanja kvalifikovanim predavačima/cama.
Road to IELTS: online kurs upotpunjen video zapisima, vježbanjima, elektronskim knjigama i tutorijalima predavača/ica.
Understanding IELTS: tronedjeljni online kurs koji će vam pomoći da se pripremite za svaku od komponenata IELTS testa - Reading, Writing, Listening i Speaking.
Besplatni IELTS probni testovi: napravljeni kako bi vam pomogli da se upoznate sa formom IELTS testa i provjerite svoje odgovore. Testovi su dostupni za svaku od komponenata IELTS testa - Reading, Writing, Listening i Speaking.

Sekcija Uspješne priče iz naših škola na sajtu British Council-a

Na ovoj podstranici su vidljive uspješne priče iz naših škola koje se tiču podsticanja kritičkog mišljenja, rješavanja problema i vještina kodiranja. Informacije će se redovno ažurirati a već sada imamo desetak priča koje su dostupne na našem https://www.britishcouncil.me/obrazovanje/skole-za-21-vijek/uspjesne-price i engleskom jeziku https://www.britishcouncil.me/en/programmes/education/21st-century-schools/success-stories

Sekcija Ostani doma sa British Council-om na web sajtu British Council-a https://www.britishcouncil.me/ostani-doma

Sekcija sadrži mnoštvo zanimljivih materijala o učenju engleskog jezika, umjetnosti, pripremi za IELTS ispit ali i poseban odjeljak koji se tiče profesionalnog razvoja nastavnika/ca sa preko 100 primjera planova časova za djecu uzrasta od 5 do 12 godina na engleskom jeziku.

Expires

 
Attachments
Created at 30.4.2020 16:49  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 30.4.2020 16:58  by PORTAL\Administrator