Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Postanite Microsoft Innovative Educator Expert  

Novosti: Postanite Microsoft Innovative Educator Expert

Title

Postanite Microsoft Innovative Educator Expert 

Body


Microsoft podržava naprednu zajednicu nastavnika motivisanih za cjeloživotno učenje i zajednički rad, da bi pomogao nastavnicima da prošire svoj pozitivan uticaj na živote svojih učenika i prosperitet društva. Ako ste nastavnik zainteresovan za inovacije u nastavi i volite da razmjenjujete iskustva sa drugim nastavnicima širom sveta koji kao i vi pomjeraju granice nastavne prakse, prijavite se za učešće u Microsoft Innovative Educator Expert programu.

Nastavnici zainteresovani da se uključe u program Microsoft Innovative Educator Expert treba da:

1. Naprave svoj profil na globalnom portalu za saradnju nastavnika Microsoft Educator Center

2. Završe dvosatni trening (minimum 1000 poena za stručno usavršavanje) po svom izboru čime stiču status i bedž Certified MIE.

3. Naprave dvominutni video ili prezentaciju u Sway veb alatu koji na kreativan način daje odgovore na pitanje  zašto nastavnik misli da bi trebao da budete primljen u program Microsoft Innovative Educator Expert, opis inovativnog načina na koji nastavnik koristi tehnologiju u nastavi ili u radu sa drugim nastavnicima (treba uključiti dokaze kojima se prikazuje kako je izvedena inovacija, koja doprinosi izgradnji kvalitetnog nastavnog okruženja), kako nastavnik planira da pomogne svojim kolegama ili kolegama van svoje škole da uče i profesionalno napreduju (dati primjere) i kako nastavnik očekuje da će, ako postane MIE Expert, to uticati na njegov posao u sledećih godinu dana. Video ili Sway prezentacija treba da budu javno objavljeni, a link ka njima se prilaže kroz prijavu.

4. Kada nastavnik kompletira sve prethodne korake može da sam sebe nominuje popunjavanjem prijavnog formulara na ovoj strani. Nominacija mora biti predate do 15. jula 2020. godine. Poslednje nedelje u avgustu 2020. biće objavljena lista nastavnika koji su primljeni u program MIE Expert za godinu 2020/2021.

Microsoft organizuje vebinar 21. maja 2020. u 17 sati na srpskom jeziku na kojem će biti predstavljen program i odgovaraće se na pitanja nastavnika iz Srbije i Crne Gore o učešću u MIE Expert programu. Zainteresovani nastavnici mogu da se priključe Teams vebinaru https://aka.ms/AA8e9n7 sa svojim školskim Teams nalogom (za nastavnike iz Srbije to su Office 365 nalozi na domenu eprosveta.ac.rs, a za nastavnike iz Crne Gore to su Office 365 nalozi na domenu škole u kojoj nastavnik radi).

Expires

 
Attachments
Created at 19.5.2020 18:45  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 19.5.2020 18:49  by PORTAL\Administrator