Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Potpisan partnerski ugovor sa Oracle Academy  

Novosti: Potpisan partnerski ugovor sa Oracle Academy

Title

Potpisan partnerski ugovor sa Oracle Academy 

Body


Ministarka prosvjete, nauke, kulture i sporta, prof. Dr Vesna Bratić i generalni direktor kompanije Oracle Srbija i Crna Gora, Vladimir Knežević, potpisali su juče u MPNKS partnerski ugovor Oracle Academy, koji će omogućiti nastavnicima da u naredne četiri godine pohađaju kruseve u oblastima Java programskog jezika, baze podataka, vještačke inteligencije itd.

Ugovor obuhvata online obuku do 400 nastavnika iz najviše 220 osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore, kroz 8 kurseva Oracle Akademije, a očekuje se da će realizacijom ovog ugovora oko 4000 đaka osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore moći da stekne najnovija znanja iz oblasti baza podataka i Java Programiranja.

"Potpisivanjem četvorogodišnjeg ugovora sa Oracle akademijom obezbjeđuju se obuke nastavnika osnovnih i srednjih škola iz oblasti programiranja i baza podataka. Jačanje kadrova putem ovih obuka treba da doprinese i kvalitetnijem nastavnom procesu iz informatičkih i drugih predmeta“, izjavila je ministarka Bratić i zahvalila se Oracle akademiji što su prepoznali potrebe obrazovnog sistema Crne Gore i što će MPNKS u partnerstvu sa njima, kroz realizaciju niza obuka, unaprijediti digitalnu kompetenciju nastavnika, a samim tim i učenika.

Expires

 
Attachments
Created at 30.12.2021 8:41  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 10.1.2022 13:37  by PORTAL\Administrator