Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Novosti > Ministarstvo prosvjete je u saradnji sa partnerima obilježilo Međunarodni dan djevojčica u IKT sektoru (International Girls in ICT Day)  

Novosti: Ministarstvo prosvjete je u saradnji sa partnerima obilježilo Međunarodni dan djevojčica u IKT sektoru (International Girls in ICT Day)

Title

Ministarstvo prosvjete je u saradnji sa partnerima obilježilo Međunarodni dan djevojčica u IKT sektoru (International Girls in ICT Day) 

Body



Međunarodni dan djevojčica u IKT sektoru (International Girls in ICT Day) je ustanovljen na nivou Ujedinjenih nacija i obilježava se svake godine posljednjeg četvrtka u aprilu mjesecu. Jedan od ciljeva obilježavanja ovog dana je osnaživanje djevojčica pri izboru budućeg zanimanja i promovisanje rodne ravnopravnosti u IKT.

Ministarstvo prosvjete je ove godine u saradnji sa partnerima 28. aprila obilježilo Međunarodni dan djevojčica u IKT sektoru.

Profesorica Marija Žeželj sa učenicama Jelenom Mijatović i Anom Mosurović iz JU Srednja elektrotehnička škola „Vaso Aligrudić“, Podgorica, predstavile su obrazovni program Elektrotehničar za razvoj mobilnih i veb aplikacija djevojčicama u JU OŠ „Sutjeska“, JU OŠ „Štampar Makarije“ i JU OŠ „Radojica Perović“ iz Podgorice.

Informatički i micro:bit klubovi JU OŠ „Vuko Jovović“, Danilovgrad, sa nastavnicom informatike Lidijom Ivanović, JU OŠ „Štampar Makarije“, Podgorica sa nastavnicama informatike Biljanom Krivokapić i Marijom Mugošom i učiteljicom Goricom Milačić, JU OŠ „Vlado Milić“, Podgorica sa nastavnicama Aleksandrom Batrićević i Ivanom Lazarević i JU OŠ „Pavle Rovinksi“, Podgorica sa nastavnicama Ivanom Janković i Tanjom Crvenicom, kao i JU OŠ „Salko Alković“, Pljevlja, sa nastavnicom informatike Slađanom Knjeginjić, JU OŠ „Boško Strugar“, Ulcinj, sa pedagoškinjom Mirjanom Mijović, te JU Gimnazija „Tanasije Pejatović“, Pljevlja sa profesoricama Mirkom Popadić, Ivanom Anđelić i Ljiljanom Ranevski i JU Škola za srednje i više stručno obrazovanje „Sergije Stanić“, Podgorica sa profesorom Veliborom Šabanom nizom radionica i aktivnosti za djevojčice obilježili su Međunarodni dan djevojčica u IKT.

Djevojčicama završnih razreda JU Gimnazija „Petar I Petrović Njegoš“, od strane mr Jasne Pejović, vlasnice IT firme DigitalBee predstavljene su prednosti bavljenja ovim zanimanjem, pomovisani studijski programi i razbijeni mitovi i stereotipi.

Expires

 
Attachments
Created at 12.5.2022 12:43  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 12.5.2022 12:43  by PORTAL\Administrator