Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Open source > LibreOffice - paket kancelarijskog alata  

Open source: LibreOffice - paket kancelarijskog alata

Title

LibreOffice - paket kancelarijskog alata 

Body

LibreOffice je besplatan paket kancelarijskih alata za obradu podataka. Zasnovan na poznatom OpenOffice projektu, otvorenog je koda i podržan je na Windows, Mac OS X i Linux operativnim sistemima.LibreOffice paket dolazi i u portabilnoj verziji koja vam omogućava da koristite ove programe bilo gdje, bez potrebe prethodne instalacije. Kada skinete njegovu EXE datoteku dovoljno je samo da je pokrenete, tada će se automatski izvršiti raspakivanje kompletnog paketa i programi će biti spremni za korišćenje.

Paket se sastoji od programa za obradu teksta (Writer), za obradu i pravljenje tabela (Calc), prezentacija (Impress), vektorske grafike (Draw), za pravljenje i uređivanje matematičkih formula (Match) i od programa za izradu i uređivanje baze podataka (Base).

LibreOffice veoma uspješno radi sa svim standardnim formatima iz Microsoft Office i drugih paketa, među kojima su: .doc, .docx, .pptx, .ppt, .xlsx, .xls itd.

LibreOffice predstavlja kompletan i sveobuhvatan paket alata koji su neophodni za poslovnu obradu podataka. LibreOffice je odlična, a potpuno besplatna zamjena za komercijalne varijante office programa. Preporučujemo vam da ga isprobate.

Zvaničan sajt za LibreOffice je https://www.libreoffice.org/

Uputstvo za instalaciju programa možete preuzeti ovdje.

Expires

 
Attachments
Created at 28.6.2016 15:28  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 6.7.2016 13:32  by PORTAL\Administrator