Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Open source > Sweet Home 3D - program za trodimenzionalno dizajniranje enterijera  

Open source: Sweet Home 3D - program za trodimenzionalno dizajniranje enterijera

Title

Sweet Home 3D - program za trodimenzionalno dizajniranje enterijera 

Body

Sweet Home 3D je besplatan program za trodimenzionalno dizajniranje enterijera.

Pomoću ovog programa možete da uradite detaljan plan vašeg životnog prostora. U okviru njegovog interfejsa, na raspolaganju su vam svi predefinisani kućni elementi, različiti tipovi ulaznih vrata i prozora, osvjetljenja, podova itd.



Za svaki tip kućnog elementa postoji samo jedan primjer koji možete da postavite na željenu poziciju, u prethodnom definisanom kosturu. Zatim, isti element možete da prilagodite vašim zahtjevima. Omogućeno vam je da promijenite boju, dimenziju, visinu, teksturu, ugao i slično.

Plan se izgrađuje u 2D prozoru, koji se automatki generiše u 3D prikaz. Svaku promjenu koju budete napravili biće vam vidljiva u realnom vremenu, bilo da se radi o promjeni na elementima ili dizajnu samog prostora. 3D prikaz može da bude u vidu pogleda iz ptičje perspektive, kada priloženu sliku možete proizvoljno rotirati i zumirati, ili u vidu pogleda iz prvog lica, kada možete da prođete kroz svoju kreaciju. Kreirani plan u okviru ovog programa može da se sačuva u .sh3d ili .obj formatu, da se snimi u vidu forografije ili video zapisa.

Sweet Home 3D je brz, stabilan i lak za upotrebu, program za 3d projektovanje enterijera, koji itekako može da bude od koristi. Ukoliko ste u potrazi za softverom ove vrste preporučujemo vam da isprobate ovaj program. Sistemska zahtjevnost: Windows – sve verzije, Mac OS X 10.4 – 10.11, Linux

Zvaničan sajt za Sweet Home 3D je http://www.sweethome3d.com/.

Uputstvo za instalaciju SweetHome3D-a možete preuzeti ovdje.

Expires

 
Attachments
Created at 1.7.2016 11:16  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 1.7.2016 11:48  by PORTAL\Administrator