Skip to main content

Naslovna

Go Search
Naslovna
Novosti
Dokument centar
Inkluzivno obrazovanje
Predškolsko obrazovanje
Bezbjednost djece na internetu
Besplatni alati
Školska mreža
Obrazovne institucije
Linkovi
Forum
Pretraga
Kontakt
  
Naslovna > Open source > Blender- program za trodimenzionalno modeliranje  

Open source: Blender- program za trodimenzionalno modeliranje

Title

Blender- program za trodimenzionalno modeliranje 

Body

Blender je besplatan program, otvorenog koda, za trodimenzionalno modeliranje.Koristi se za izdradu 3D modela, animacija, animiranih filmova i 3D igrica. O njegovoj moći govori i sama činjenica da se ovaj program koristi i u profesionalnim studijama za izradu visoko kvalitetnog 3D sadržaja.

Za Blender ne možemo da kažemo da je jednostavan za upotrebu jer posjeduje kompleksan korisnički interfejs. Iako su alati logički organizovani u nekoliko sekcija i područja, veoma lako možete da se izgubite u obilju raspoloživih opcija. Dobra strana je ta što na internetu možete pronaći veliki broj elektronskih knjiga, besplatnih kurseva i video tutorijala, sa kojima možete jednostavno da savladate osnovne korake.

Postoji i portabilna verzija ovog programa, čija upotreba ne zahtijeva prethodnu instalaciju već samo pokretanje njegovog izvršnog .exe fajla.

Svim korisnicima koji su u potrazi za kvalitetnim, a pritom besplatnim programom za 3D modeliranje preporučujemo da isprobaju ovaj program. Sistemska zahtjevnost: Windows – sve verzije, Mac OS X, Linux

Zvaničan sajt za Blender je http://www.blender.org/.

Uputstvo za instalaciju Blender-a možete preuzeti ovdje.

Expires

 
Attachments
Created at 1.7.2016 12:08  by PORTAL\Administrator 
Last modified at 4.7.2016 14:44  by PORTAL\Administrator